"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 16/03/2007

El Bloc per Mallorca es mostra contrari al desmesurat projecte d鈥檃mpliaci贸 de l鈥檃eroport de Son Sant Joan

Els candidats del Bloc per Mallorca, Gabriel Barcel贸 i Miquel 脌ngel Llauger, i els candidats del Bloc per Palma, Eberhard Grosske i Nanda Ramon, han manifestat aquest mat铆 en roda de premsa la seva preocupaci贸 pel desmesurat projecte d鈥檃mpliaci贸 de l鈥檃eroport de Son Sant Joan

Els candidats del Bloc per Mallorca, Gabriel Barcel贸 i Miquel 脌ngel Llauger, i els candidats del Bloc per Palma, Eberhard Grosske i Nanda Ramon, han manifestat aquest mat铆 en roda de premsa la seva preocupaci贸 pel desmesurat projecte d鈥檃mpliaci贸 de l鈥檃eroport de Son Sant Joan, que duplicaria la seva capacitat actual, despr茅s l鈥檃rticle 64.1 la llei de Directrius d鈥橭rdenaci贸 Territorial de les Illes Balears i de Mesures Tribut脿ries que limitava les ampliacions i la construcci贸 de noves infraestructures en els aeroports de les Illes Balears hagi estat derogat pel Tribunal Constitucional en considerar que s鈥檈nvaeixen compet猫ncies estatals.

El BLOC per Mallorca apunta que la previsi贸 de l鈥檈spectacular increment del nombre de passatgers, uns 32 milions per al 2015, suposen una amena莽a de massificaci贸 i saturaci贸 de les infrastructures i equipaments. Segons Gabriel Barcel贸, 鈥渓鈥檃mpliaci贸 implicar脿 una pressi贸 excessiva sobre els recursos naturals i una saturaci贸 dels espais litorals i residencials. Aquest fet desembocar脿 en una p猫rdua de qualitat de vida dels habitants i en la minva de l鈥檃tractiu de Mallorca com a destinaci贸 tur铆stica鈥

Per la seva banda, des del Bloc per Palma apunten que els ve茂nats de l鈥橝eroport de Son Sant Joan ja fa molts d鈥檃nys que pateixen els renous produ茂ts en l鈥檃terratge i enlairament de les aeronaus. Els habitants dels nuclis de poblaci贸, barris o pobles, de Can Pastilla, es Coll d鈥檈n Rabassa, Son Ferriol, sa Casa Blanca, s鈥橝ranjassa i Sant Jordi ja estan cansats de veure com no se鈥檒s fa cas de les seves peticions.

Segons Eberhard Gorsske i Nanda Ramon, l鈥檃ugment en l鈥檃rribada de passatger repercutir脿 negativament en els ve茂ns de les poblacions properes a l鈥檃erorport, ja que els renous faran insuportable viure en aquestes zones .

脡s per aquests motius que els grups municipals d鈥橢U-EV i PSM, demanaran en el pr貌xim plenari que:
鈥 es modifiqui el Pla Director actual per tal d鈥檈vitar un increment en el tr脿nsit aeri i que s鈥檃ugmenti la superf铆cie de l鈥檃eroport
鈥 que es modifiqui tamb茅 el mapa de 鈥減etjada ac煤stica鈥 per tal que incorpori criteris m茅s rigorosos respecte a l鈥檌mpacte ac煤stic de l鈥檃eroport sobre els nuclis de poblaci贸 ve茂nats (Can Pastilla, es Coll d鈥檈n Rabassa, Son Ferriol, sa Casa Blanca, s鈥橝ranjassa i Sant Jordi)
鈥 que es limiti el tr脿nsit nocturn a l鈥檃eroport aix铆 com es fa a molts de pa茂sos europeus per tal de garantir el descans dels ve茂ns.
鈥 Que es modifiqui la normativa aeroportu脿ria per tal d鈥檌mpedir la circulaci贸 d鈥檃vions que suposin major impacte ac煤stic.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: