"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 16/03/2007

El PSM insta el Govern de les Illes Balears a demanar al Ministeri d鈥橧nd煤stria un canal m煤ltiple per poder veure TV3

Els nacionalistes comparteixen la preocupaci贸 de l鈥橭bra Cultural Balear sobre els perills que amenacen l鈥檈missi贸 de TV3 a les Illes Balears amb la desaparici贸 de la televisi贸 anal貌gica.El PSM insta el Govern de les Illes Balears a qu猫 sol鈥iciti al Ministeri d鈥橧nd煤stria un canal m煤ltiple per poder veure els canals en llengua catalana que ement la Corporaci贸 Catalana de R脿dio i Televisi贸 (CCRT). Antoni Alorda, diputat del PSM al Parlament de les Illes Balears, anuncia que presentar脿 al Parlament una proposici贸 no de llei en aquest sentit.

El diputat nacionalista tamb茅 ha manifestat que el PSM dur脿 la seva proposta al Consell de Mallorca i als ajuntaments perqu猫 es pronunci茂n sobre aquesta q眉esti贸. En aquest sentit, Alorda recorda que al darrer debat de pol铆tica general, el Consell acord脿 tamb茅 instar el Govern de l鈥橢stat i el Govern de les Illes Balears a adoptar els acords escaients per rebre a les Illes Balears, en emissi贸 anal貌gica i digital, tots els canals possibles en llengua catalana.

Els nacionalistes comparteixen la preocupaci贸 de l鈥橭bra Cultural Balear sobre els perills que amenacen l鈥檈missi贸 de TV3 a les Illes Balears amb la desaparici贸 de la televisi贸 anal貌gica. En aquest sentit, Alorda considera que 鈥渆l fet que ni Govern ni Generalitat no hagin demanat encara al Ministeri el multicanal per garantir l鈥檈fectivitat de l鈥檈missi贸 de TV3 despr茅s de l鈥檃pagada anal貌gica 茅s molt preocupant, m茅s si tenim en compte els mals precedents鈥 i recorda que l鈥檃cord signat entre Govern i Generalitat l鈥檃ny 2004 comprometia a ambdues institucions a sol鈥icitar al Ministeri un canal multiple per poder veure els canals de la CCTV a Catalunya i a les Illes Balears.

Aix铆 mateix, el PSM considera imprescindible que els ciutadans de les Illes Balears puguin continuar amb les retransmissions en catal脿 dels partits de futbol. En aquest sentit, Alorda cre que 鈥渓a recepci贸 dels senyals de r脿dio i de televisi贸 que emeten en llengua catalana hauria d鈥檈star gestionada per una fundaci贸 que, necess脿riament, hauria d鈥檈star participada per l鈥檃ssociaci贸 Voltor i l鈥橭bra Cultural Balear, que han estat les entitats que han desenvolupat aquesta funci贸 des de les primeres emissions de TV3鈥.

Finalment, Alorda recorda a Jaume Matas que 鈥渓鈥檃rticle 30 de la llei de normalitzaci贸 ling眉铆stica obliga al Govern de les Illes Balears a fer les gestions necess脿ries per a facilitar als ciutadans de les Illes Balears la recepci贸 d鈥檈missions de televisi贸 en llengua catalana depenents d鈥檃ltres comunitats aut貌nomes鈥
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: