"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 16/03/2007

El PSM demana la dimissió immediata de Miquel Melià per haver manifestat que “exigir el coneixement del català és ser de la ETA”

Biel Barceló considera que “Miquel Melià no pot continuar ni un dia més al cap davant de la direcció general, és una vergonya per a tot el Govern”El PSM demana la dimissió immediata de Miquel Melià com a director general de política lingüística després que aquest hagi manifestat que “exigir el coneixement del català és ser de la ETA”. Aquestes paraules varen ser pronunciades pel director de política lingüística a l’Espai Mallorca on participava com a públic a un debat de política organitzat per l’associació d’estudiants Sa Sargantana.

Biel Barceló, secretari general del PSM i candidat del BLOC a la presidència del Govern afirma que “les declaracions fetes per Miquel Melià són absolutament impresentables. Si les hagués pronunciat qualsevol persona podríem escandalitzar-nos. Si haguessin estat pronunciades per qualsevol representant polític li hauríem d’exigir una rectificació pública immediata. Però aquesta barrabassada l’ha dit el Director General de Política Lingüística, és a dir, el màxim responsable del Govern de les Illes Balears en qüestions de matèria lingüística, davant un públic format majoritàriament per estudiants. Miquel Melià no pot continuar ni un dia més al cap davant de la direcció general, és una vergonya per a tot el Govern”.

El dirigent nacionalista, que era present quan Miquel Melià pronuncià aquestes aberrants paraules, considera que la Conselleria d’Educació i Cultura també ha de donar explicacions sobre aquest fets. En aquest sentit, el grup parlamentari del PSM ha presentat una sèrie de preguntes adreçades a la Conselleria per tal de què expliqui com és que demanar l’equiparació de les llengües catalana i castellana en relació al deure de conèixer-les converteix els seus defensors en terroristes. Els nacionalistes també volen saber si el Govern considera que el deure del coneixement de la llengua castellana, que consta a l’article 3 de la Constitució és una norma pròpia d’un terrorista.

Finalment, Barceló afirma que “Miquel Melià ha de demanar disculpes als defensors de l’equiparació de l’oficialitat de la llengua catalana per haver-nos tractat de terroristes i dimitir com a director de política lingüística perquè és evident que és indigne d’ocupar aquest càrrec”.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: