"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 13/03/2007

El BLOC vol evitar el desmesurat projecte d鈥檃mpliaci贸 de l鈥檃eroport de Son Sant Joan que duplicaria la seva capacitat

PSM i EU-EV consideren que nom茅s les obres de millora en la seguretat o en l鈥檈fici猫ncia serien acceptables i anuncien iniciatives parlament脿ries conjuntesEl Bloc per Mallorca dur脿 a terme totes les iniciatives pol铆tiques necess脿ries per tal el Govern de l鈥橢stat desisteixi del projecte de duplicar la capacitat d鈥檃collida de l鈥檃eroport de Son Sant Joan. Gabriel Barcel贸, secretari general del PSM i candidat del BLOC a la presid猫ncia del Govern, ha fet aquestes declaracions despr茅s l鈥檃rticle 64.1 la llei de Directrius d鈥橭rdenaci贸 Territorial de les Illes Balears i de Mesures Tribut脿ries que limitava les ampliacions i la construcci贸 de noves infraestructures en els aeroports de les Illes Balears hagi estat derogat pel Tribunal Constitucional en considerar que s鈥檈nvaeixen compet猫ncies estatals.

Des del PSM-Entesa Nacionalista i Esquerra Unida-Els Verds es considera que les conseq眉猫ncies de l鈥檃mpliaci贸 poden ser molt negatives. En aquest sentit, Barcel贸 anuncia que, com a primera mesura, des dels grups parlamentaris del PSM i d鈥橢U-EV presentaran conjuntament una s猫rie d鈥檌niciatives parlament脿ries a la Cambra Balear.

El BLOC per Mallorca apunta que la previsi贸 de l鈥檈spectacular increment del nombre de passatgers, uns 32 milions per al 2015, suposen una amena莽a de massificaci贸 i saturaci贸 de les infrastructures i equipaments. Segons Gabriel Barcel贸, 鈥渓鈥檃mpliaci贸 implicar脿 una pressi贸 excessiva sobre els recursos naturals i una saturaci贸 dels espais litorals i residencials. Aquest fet desembocar脿 en una p猫rdua de qualitat de vida dels habitants i en la minva de l鈥檃tractiu de Mallorca com a destinaci贸 tur铆stica鈥. El dirigent nacionalista tamb茅 apunta com a un dels perjudicis de l鈥檃mpliaci贸 les mol猫sties que l鈥檌ncrement de vols provocar脿 als habitants dels nombrosos nuclis situats prop de l鈥檃eroport鈥.

Finalment, el BLOC demana als dirigents del PSOE, i concretament a Francesc Antich, que el Govern de ZP abandoni de manera formal, amb la modificaci贸 del Pla Director, aquesta macroampliaci贸 de Son Sant Joan.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: