"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 12/03/2007

El PSM insta el Govern de ZP a abandonar el projecte d鈥檃mpliaci贸 de l鈥檃eroport de Son Sant Joan per duplicar la seva capacitat

Els nacionalistes mantenen que les conseq眉猫ncies d鈥檜na ampliaci贸 de 100 Ha i l鈥檈spectacular increment del nombre de passatgers poden ser molt negativesEl PSM vol que el Govern de l鈥橢stat desisteixi del projecte de duplicar la capacitat d鈥檃collida de l鈥檃eroport de Son Sant Joan. Els nacionalistes fan aquesta petici贸 despr茅s que el Tribunal Constitucional hagi derogat l鈥檃rticle 64.1de la llei de Directrius d鈥橭rdenaci贸 Territorial de les Illes Balears i de Mesures Tribut脿ries per considerar que invadeixen compet猫ncies estatals.

Antoni Alorda, diputat del PSM al Parlament de les Illes Balears, recorda que 鈥渓鈥檃rticle 64.1 limitava les ampliacions i la construcci贸 de noves infraestructures en els aeroports de les Illes Balears, per貌 l鈥檃rticle fou impugnat pel Govern Aznar, demostrant el doble joc del PP en aquest tema. El Govern de ZP ha mantingu茅 el recurs contra les directrius aprovades per Parlament de les Illes Balears i ara el Tribunal Constitucional ha fallat a favor de l鈥橢stat鈥. 鈥淎ix貌 no obstant鈥, explica el diputat nacionalista, 鈥渁 les Illes Balears s贸n moltes les veus i els pronunciament pol铆tics i institucionals que s鈥檋an mostrat en contra de l鈥檃mpliaci贸 de l鈥檃eroport tal com est脿 prevista en el Pla Director de 2001 del Ministeri de Foment, aprovat en temps del PP i mantingut talment pel PSOE. Per aix貌, demanam als dirigents del PSOE, i concretament a Francesc Antich, que el Govern socialista abandoni de manera formal, amb la modificaci贸 del Pla Director, aquesta macroampliaci贸 de Son Sant Joan鈥.

Finalment, Alorda explica que 鈥渓es conseq眉猫ncies de l鈥檃mpliaci贸 i en concret la previsi贸 de l鈥檈spectacular increment del nombre de passatgers (32 milions per al 2015) poden ser molt negatives, ja que suposen una amena莽a de massificaci贸 i saturaci贸 de les infrastructures i equipaments, i, de retruc, dels espais litorals i residencials, una pressi贸 excessiva sobre els recursos naturals i, en definitiva, una p猫rdua de qualitat de vida dels habitants i de l鈥檃tractiu de Mallorca com a destinaci贸 tur铆stica, sense oblidar les mol猫sties que l鈥檌ncrement de vols provocar脿 als habitants dels nombrosos nuclis situats prop de l鈥檃eroport. Nom茅s les obres de millora en la seguretat o en l鈥檈fici猫ncia serien acceptables, per貌 no per dur el doble de visitants鈥.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: