"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 09/03/2007

El PSM alerta que la construcciĂł del camp de golf de Son Saleta posa en perill el projecte d'avifauna de Can Figuera

Els nacionalistes de Binissalem presentaran al•legacions contra la declaració d’interès general del camp de golf de Son Saletas i demanen novament que es faci efectiu ja el projecte d’avifauna de Can FigueraEl passat 8 de març va sortir a informació pública la declaració d’interès general el camp de golf de Son Saletas previst a la zona limítrof entre Sencelles i Binissalem.

Vist l’informe tècnic municipal que basa la denegació de l’interès general, per part de l’Ajuntament de Binissalem, en el perjudici que suposa per al projecte d’avifauna i centre de recepció de turisme ecològic, previst des del 1994.

Els nacionalistes creuen que és absurd utilitzar l’aigua de les basses de can Figuera quan el cabal màxim diari és de 886 m3/dia, mentre que la demanda del camp de golf és de 2192 m3/dia.
El projecte del camp de golf suposaria el pràctic desecat de les llacunes i per tant es constata la incompatibilitat del camp de golf amb un projecte, molt més sostenible ecològicament, com és el de l’avifauna.

La portaveu del grup municipal PSM, creu que declarar l’interès general de projectes com aquest no fan més que demostrar que hi ha una gran incoherència i un gran perill en certes actuacions polítiques. Mentre els governs es manifesten preocupats pel canvi climàtic no poden actuar totalment en contra amb iniciatives com aquesta, els efectes de les quals són molt nocius, sobretot a les zones de clima mediterrani com el nostre.

Des del PSM de Binissalem, es veu la construcció del camp de golf projectat com un abús de recursos naturals i un excés de consum de territori, i que de cap manera pot ser considerat com un interès general.

Des del grup municipal creuen que accions positives com les del projecte d’avifauna ha de ser una de les prioritats del Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca o l’Ajuntament, per la qual cosa, demanen que es faci efectiu el projecte iniciat l’any 1994 i revalidat, d’alguna forma, amb la visita de la Direcció General de Biodiversitat a principis de la present legislatura.
ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: