"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 08/03/2007

El Bloc per Mallorca projecta “Una veritat incòmoda”, el documental d’Al Gore sobre el canvi climàtic

El film, que alerta dels efectes de l'escalfament del planeta (inundacions, onades de calor, sequeres i epidèmies) i de com la mà de l'home n'és la responsable, es podrà veure al cinema Metropòlitan divendres, 9 de març, a les 20.30 hores.El Bloc per Mallorca projectarà el documental “Un veritat incòmoda”, protagonitzat per l'ex-vicepresident dels Estats Units, Al Gore. El film, que alerta dels efectes de l'escalfament del planeta (inundacions, onades de calor, sequeres i epidèmies) i de com la mà de l'home n'és la responsable, es podrà veure al cinema Metropòlitan divendres, 9 de març, a les 20.30 hores.

Per a la coalició formada pel PSM-Entesa Nacionalista i Esquerra Unida-Els Verds combatre el canvi climàtic és una de les seves prioritats programàtiques. En aquest sentit, Gabriel Barceló, secretari general del PSM i candidat del BLOC a la presidència del Govern, explica que “el canvi climàtic tendrà un greu impacte sobre l’activitat humana. La desertització i pèrdua de fertilitat del sòl, la disminució de recursos hídrics o el major risc de plagues són alguns dels factors que poden suposar greus impactes sobre l’activitat agrària. També hi haurà una incidència sobre el sector energètic i, especialment greu, seria l’impacte sobre el sector turístic, que és la nostra principal font de riquesa”.

Per la seva banda, Miquel Àngel Llauger, representant d’Esquerra Unida-Els Verds a la candidatura del Bloc per Mallorca, afirma que “la política energètic i de transport del Govern de Jaume Matas és una mostra de ceguesa i irresponsabilitat” i posa com a exemple la insensata política de transports d’apostar per les autopistes en lloc de fer-ho pel transport públic. Miquel Àngel Llauger considera que “fer les paus amb el clima requereix una altra política energètica i una altra política de transport”.

El Bloc per Mallorca ha presentat un decàleg per combatre el canvi climàtic. Entre les propostes presentades pel BLOC es troben l’aposta de veritat per les energies renovables, el foment de l’estalvi i l’eficiència energètica, la creació d’un Institut de l’estalvi i les Energies Renovables i la promoció de la cogeneració amb gas natural, pel que fa a la política energètica. En les polítiques de transport encaminades a pal•liar el efectes del canvi climàtic, el Bloc per Mallorca proposa establir per llei la prioritat pressupostària del transport públic, que l’ordenació territorial incorpori l’objectiu de la mobilitat sostenible, l’impuls del tren i la renúncia a la construcció de noves autopistes i la creació de consorcis insulars de transport, entre d’altres.
ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: