"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 06/03/2007

Biel Barceló assegura que el BLOC és imprescindible per desbancar la majoria absoluta el PP i apel•la a la responsabilitat d’Esquerra

“Tant el PSM com EU-Els Verds han fet esforços per presentar una oferta generosa a ERC que els garanteix representació institucional”, afirma el candidat del BLOCGabriel Barceló, secretari general del PSM i candidat del BLOC a la presidència del Govern, assegura que “el projecte que representa el nacionalisme progressista, l’esquerra transformadora i l’ecologisme polític resulta imprescindible per desbancar la majoria absoluta del PP. Estic convençut que el Bloc per Mallorca serà la clau de les pròximes eleccions autonòmiques, de la mateixa manera que la clau de Cort serà del Bloc per Palma. És possible que aquest paper decisiu i decisori del projecte unitari de l’esquerra nacional pugui arribar a tenir també la clau de les Illes Balears, i les notícies que ens arriben des d’Eivissa i Formentera apunten en aquest sentit. Així, l’element decisiu no serà, com voldrien alguns, una frontissa capaç de decantar la balança cap a un signe polític o altre, sinó una condició més important i necessàriament prèvia: evitar la majoria absoluta del Partit Popular”.

Gabriel Barceló opina que “totes les estratègies són respectables i tothom pot legítimament defensar el seu particular projecte polític i les seves aspiracions personals. Dit això, però, també vull afegir que ens trobam davant una situació que requereix un esforç de responsabilitat per part de totes aquelles persones i formacions polítiques que anhelen un canvi en la política balear. De cada dia, el PP s’escora més cap a posicionaments propis de la dreta més extrema i la madrinyelització de la política i de l’economia balear resulta asfixiant, per no parlar de la situació que pateix la llengua, la cultura i la identitat pròpia de les Illes Balears que requereix polítiques valentes, positives i integradores”.

Així, el cap de llista del Bloc per Mallorca apel•la al sentit de la responsabilitat dels dirigents d’Esquerra Republicana perquè es sumin al projecte del Bloc. “No hi ha cap divergència programàtica entre les nostres formacions, existeix un clar precedent en la candidatura conjunta de Progressistes per les Illes Balears i un bon exemple amb la formació d’Eivissa pel Canvi, i finalment tant el PSM com Esquerra Unida-Els Verds hem fet un gran esforç per presentar una oferta generosa a Esquerra que els garanteix una representativitat institucional que difícilment aconseguiran si es presenten en solitari” afirma Biel Barceló. “Per la nostra banda, les portes continuen obertes. Volem que Esquerra entri en el BLOC i mantendrem la nostra oferta fins al darrer moment”, afegeix el candidat nacionalista.
ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: