"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 10/08/2001

El PSM reclama a IBERIA que no suprimeixi el descompte a famílies nombroses

El PSM considera que l’anunciada decisió unilateral de la companyia IBERIA de suprimir els descomptes per a les famílies nombroses en el preu dels bitllets d’avió, tot i que perjudica aquestes famílies de tot l’estat, causa un perjudici especialment greu a les famílies nombroses de les Illes Balears, on l’avió no és un luxe, sinó una necessitat: és el mitjà de transport més important, i sovint en l’únic possible, per al trasllat de passatgers entre illes i entre aquestes i la península.

Per als nacionalistes, la mesura d’IBERIA és un episodi més en el constant encariment dels preus dels viatges aeris. Després dels espectaculars increments de les taxes aeroportuàries i de les sospitoses pujades simultànies dels preus dels bitllets de totes les companyies que volen a les Illes Balears, ara s’hi afegeix la retallada d’un descompte que té una important finalitat social.

Per tot això, i donat el caràcter bàsic i essencial del transport aeri a les Illes Balears, el PSM insisteix que aquest no pot estar únicament subjecte als criteris de rendibilitat econòmica o als interessos de les companyies aèries, sinó que s’ha de sotmetre a una regulació administrativa que garanteixi i protegeixi el seu caràcter de servei públic. En aquest sentit, el PSM recorda que el Reglament núm. 2408/92 de la Unió Europea, en matèria de transports, estableix que "tot Estat membre pugui imposar l'obligació de servei públic en relació amb serveis aeris regulars a un aeroport que serveixi a una regió perifèrica o en desenvolupament situada en el seu territori, o en una ruta de baixa densitat de trànsit que serveixi un aeroport regional del seu territori, quan aquesta ruta es consideri essencial per al desenvolupament econòmic de la regió en què està situat l'aeroport".

En conseqüència, el PSM demana que el Govern Central estableixi la declaració d’obligació de servei públic per a tot el transport aeri regular entre illes, i entre aquestes i la península. Per als nacionalistes, només aquesta declaració i un adequat reglament d’aplicació aportaran una solució definitiva al permanent problema que la liberalització total del transport aeri ha causat als ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears.






      

 

 




PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: