"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 08/08/2001

El PSM demana a la Comissi贸 Europea l'aplicaci贸 de mesures urgents de correcci贸 de la insularitat

El PSM denuncia que ja existeixen mesures correctores per a les illes ultraperif猫riques europees, per貌 no per a les Illes Balears. Aix铆, el PSM ha sol路licitat a la Comissi贸 Europea l'aplicaci贸 de mesures correctores de la insularitat que pateixen les Illes Balears.

El PSM, que ha presentat aquesta demanda a trav茅s de la seva oficina al Parlament Europeu, ha denunciat que les regions insulars ultraperif猫riques, com 茅s el cas de les Illes Can脿ries, ja disposen de tota una s猫rie de mesures recentment aprovades per la Comissi贸 Europea, que les hi permeten compensar els desavantatges espec铆fics de la insularitat.

En aquest sentit, el PSM ha remarcat a la Uni贸 Europea que les Illes Balears, globalment, pateixen 3 grans desavantatges:
1) El cost del transport, que implica un encariment dels preus i una p猫rdua de competitivitat de les empreses insulars.
2) L'aplicaci贸 de la PAC (pol铆tica agr脿ria comunit脿ria), que impossibilita les grans 脿rees de cultius intensius, i per tant dificulta la rendibilitat del sector agr铆cola i ramader.
3) L'escassetat dels recursos naturals, com el territori, l'aigua, l'energia, etc. El PSM afirma que aquests desavantatges ja estan corregits en els casos dels territoris insulars ultraperif猫rics en el paquet de mesures aplicades per la UE, en el que es coneix com el ja fam贸s "Informe Sudre".

Per tant, ara els nacionalistes esperen un gest de la Comissi贸 Europea per casos com el de les Illes Balears. Per altra banda, el PSM ha recalcat a la Comissi贸 Europea que les assignacions dels Fons Estructurals per a Balears haurien de venir determinats per als desavantatges espec铆fics insulars, m茅s que per l'indicatiu del PIB.

Amb aquesta iniciativa, el PSM continua amb la seva campanya pel reconeixement de la insularitat per part de les institucions europees, insistint en la l铆nia comen莽ada pel Vicepresident nacionalista Pere Sampol, que la setmana passada va sol路licitar la creaci贸 d'una Ag猫ncia Europea d'Insularitat, amb seu a Mallorca, per tal de corregir i estudiar el greuge de la insularitat.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: