"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 07/08/2001

El PSM acusa el Govern Central de perjudicar la indústria turística de les Illes Balears

El PSM ha reaccionat amb fermesa en conèixer l’anunci de l’Imserso (Ministeri de Treball i Afers Socials) d’eliminar del seu programa de turisme de la tercera edat 2001-2002 unes 54.000 estades hoteleres a Balears. Segons els nacionalistes, aquesta decisió és una mostra més de la indissimulada persistència del Govern Central en castigar per tots els mitjans la Comunitat Autònoma de les Illes Balears d’ençà que el Pacte de Progrés va assolir el Govern.

El PSM retreu a Aznar que ahir mateix, en la roda de premsa posterior a la seva entrevista amb el Rei a Palma, vagi fer “una crida a la defensa de la indústria turística”, apel·lant la responsabilitat de tots els ciutadans a cuidar-la i a “no introduir mesures que puguin perjudicar aquesta indústria”. En opinió dels nacionalistes de les Illes Balears, aquestes bones paraules són totalment contradictòries amb els fets i les decisions que surten del Govern Central, que per activa i per passiva està perjudicant la imatge turística de les Illes Balears. La decisió de l’Imserso és, clarament, una mesura que perjudica de manera directa la indústria turística illenca.

Per al PSM, aquesta decisió és especialment greu pel que té de trencament unilateral del consens assolit ja fa anys per tots els agents implicats en la indústria turística -Govern Central, Govern Autonòmic, empresaris hotelers i sindicats- per promoure la desestacionalització turística. Els nacionalistes recorden que els programes de turisme de la tercera edat, a més d’una finalitat directament social, tenen també l’objectiu d’incentivar la desestacionalització, afavorint que determinats establiments hotelers allarguin la seva temporada d’obertura. Per això, a judici del PSM, la decisió de l’Imserso perjudicarà les empreses turístiques que es beneficien del turisme de la tercera edat en temporada baixa, i de manera especial els seus treballadors, que poden veure retallada la seva temporada d’ocupació de nou a sis mesos, havent de passar a l’atur per la manca d’ocupació de les places hoteleres.

El PSM exigeix al Govern Central que reconsideri la seva decisió, i que respongui a les seves pròpies declaracions de protecció del turisme amb mesures coherents, i no amb plantejaments absolutament contradictoris i sense cap sentit.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: