"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 29/07/2001

ENE denuncia l'existència d'un sabotatge econòmic del PP cap a Eivissa i Formentera

Confirmant els pitjors temors expressat fa uns dies per ENE, el nou sistema de finançament autonòmic mantendrà a les nostres illes com la Comunitat amb la pitjor inversió per habitant de tot l’Estat, amb 158.473 pta/habitant. Mentrestant, altres autonomies amb un nivell de competències similars que Balears en rebran fins més de 258.000 pta./habitant. Es consolida així la situació d’asfíxia econòmica a la qual el govern del PP sotmet a Eivissa i Formentera, les quals continuaran patint un dèficit fiscal de 16.000 milions de pta.

Gairebé a la vegada, el Govern de l’Estat anuncia la interposició d’un recurs d’inconstitucionalitat contra l’ecotaxa, sol·licitant a més la seva suspensió. Per acabar de rematar la jugada, el govern del PP manté un grau d’incompliment altíssim del Règim Especial de les Illes Balears –REB- del qual es compleixen ja tres anys des de la seva entrada en vigor. Com es recordarà, el Defensor del Poble està investigant una queixa presentada per l’Entesa on es denuncia l’esmentat incompliment.

Vist això, l’Entesa denuncia l’existència d’un autèntic sabotatge financer cap a Eivissa i Formentera per part del govern d’Aznar, negant a les Pitiüses i al conjunt del Govern de les Illes un finançament just, incomplint flagrantment una llei estatal –el REB-, i boicotejant qualsevol mesura del Govern de les Illes Balears –com ara l’ecotaxa- destinada a obtenir els recursos econòmics per preservar el medi ambient i garantir la competitivitat de la indústria turística.

El PP utilitza descaradament el Govern de l’Estat per castigar als ciutadans d’una Comunitat que ha tingut la “gosadia” de votar una opció política diferent. Aquest és el model de democràcia i de “lleialtat constitucional” que aquest partit ensenya als ciutadans de les nostres illes.

L’Entesa denuncia finalment l’actitud còmplice del PP d’Eivissa i Formentera en aquesta estratègia d’asfíxia econòmica cap a les nostres illes. Als seus dirigents els ha faltat temps per aplaudir el recurs d’Aznar contra l’ecotaxa, però després la seua covardia política i el seu servilisme cap a Madrid els deixa muts quan es tracta de reivindicar públicament el compliment del REB o d’exigir un finançament just per a les nostres illes.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: