"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 18/07/2001

ENE rebutja la concessi贸 de les banderes blaves

Entesa Nacionalista i Ecologista (ENE) expressa el seu rebuig a la concessi贸 de les anomenades “banderes blaves” a les platges i cales del nostre litoral. Aquest distinci贸, concendida per una entitat privada, i que des de 1999 ja no compta amb el suport de la Uni贸 Europea a causa de la manca de rigor en els seus criteris, pot induir a molts visitants a creure que es trobaran amb una platja amb elevades qualitats mediambientals, quan molt sovent no 茅s aix铆. Entre altres motius, no es consideren en absolut com a criteris negatius els excesos edificatoris o els abusos en l’ocupaci贸 del domini p煤blic per negocis privats.

En canvi, com a criteris positius es contemplen alguns aspectes que fins i tot s贸n perjudicials pel medi ambient. Aix铆, per exemple, s’afavoreix la neteja de les platges, per貌 sense la m茅s m铆nima consideraci贸 a la necessitat d’evitar la retirada de les posid貌nies mortes –una pr脿ctica molt nociva per a l’ecosistema de les platges-. Aix铆 mateix, s’incita a la ubicaci贸 de determinades instal路lacions que no conviden precisament a conscienciar ecol貌gicament als ciutadans ni a l’estalvi de recursos naturals, com ara les dutxes d’aigua dol莽a.

ENE considera criticable que ajuntaments governats pel PP, com el de Sta. Eul脿ria o Sant Antoni, utilitzin com a element de promoci贸 tur铆stica la concessi贸 de les anomenades banderes blaves, la malta de rigor ecol貌gic de les quals ha motivat que la pr貌pia Uni贸 Europea els hagi retirat tot el seu suport.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: