"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 13/07/2001

L鈥橢ntesa aplaudeix la suspensi贸 de llic猫ncies al municipi d鈥橢ivissa per a poder realitzar la programaci贸 de les llic猫ncies edificat貌ries

L’Entesa Nacionalista i Ecologista (ENE) vol mostrar el seu total acord amb la mesura aprovada avui per l’Ajuntament d’Eivissa, consistent en l’aplicaci贸 d’una suspensi贸 en l’atorgament de llic猫ncies d’edificaci贸 per a 煤s residencial i tur铆stic, durant un per铆ode d’un any i amb l’objectiu de poder redactar i aprovar una de les mesures m茅s innovadores per a l’urbanisme a Eivissa: la programaci贸 en l’atorgament de llic猫ncies.

Per una banda, els nacionalistes eivissencs destaquen la seva satisfacci贸 en l’aprovaci贸 d’aquesta mesura perqu猫 encaixa completament en l’ideari d’aquesta formaci贸. De fet, ENE ja va demanar-la recentment, en un comunicat de premsa el passat 27 d’abril, quan reclam脿vem que seria desitjable que el Govern de les Illes Balears present脿s el m茅s aviat possible un projecte de llei que pugui regular aquesta pr脿ctica, amb la possibilitat de l’adopci贸 de les mesures cautelars necess脿ries. En el cas que ens ocupa, no ha calgut esperar a que l’Executiu illenc tir脿s endavant amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament d’Eivissa ho ha fet i, a m茅s, amb unes mesures cautelars pr猫vies i necess脿ries.

Per altra banda, ENE vol destacar el fet que 茅s ben necessari que els ajuntaments de les illes Piti眉ses (que ara viuen moments de gran pressi贸 urban铆stica i especuladora) puguin ralentitzar el ritme amb el qual atorguen llic猫ncies d’edificaci贸 en s貌ls urbans. L’ establiment de quotes anuals 茅s una de les eines per a poder pacificar aquest creixement, que permet un model m茅s sostenible en la gesti贸 del territori, a la vegada que es possibilita que les empreses constructores i les promotores no concentrin tots els seus esfor莽os. Un dels aspectes positius que dur脿 amb ella la programaci贸 ser脿 que dessincentivar脿 les nombroses expectatives d’especulaci贸 urban铆stica que avui dia existeixen. Segurament, amb una economia menys calenta, es desviaran cap a l’edificaci贸 menys inversions.

Un aspecte ben important per a una formaci贸 nacionalista eivissenca, fermament compromesa amb el nostre patrimoni cultural, 茅s que la mesura aprovada avui contempla l’exempci贸 de la suspensi贸 de llic猫ncies en els 脿mbits dels dos PEPRI de Vila, q眉esti贸 que ha d’ajudar a que es vagi complint el desig de qu猫 aquests barris siguin objecte d’obres rehabilitadores per a poder ajudar a la seua recuperaci贸.

Finalment, l’Entesa elogia el sigil amb el qual s’ha portat endavant una mesura tan important com l’aprovada avui pel Consistori eivissenc. En urbanisme 茅s for莽a important que es presentin fets, sobretot quan s贸n restrictius i reconductors de la situaci贸, i no tant que es generin debats sobre el que es far脿 o no, que, de vegades, l’煤nic que fan 茅s provocar un efecte contrari a l’esperat, el que popularment es coneix com a efecte crida.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: