"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 02/07/2001

ENE assegura que Matas passa de l'estat de Ses Salines d'Eivissa i Formentera

Els nacionalistes eivissencs reclamen a Madrid que aturi d’immediat les obres als estanys de Ses Salines.

Darrerament, associacions ecologistes com el GEN-GOB i Amics de la Terra han denunciat les obres que s’estan duguent a terme a l’interior dels estanys de Ses Salines d’Eivissa, consistents en l’ampliació dels dics que separen els estanys. Dites obres afecten considerablement l’hàbitat de vàries aus i el seu procés reproductor.
L’Entesa vol recordar que aquest fet ja fou denunciat en un escrit de denúncia davant el Ministeri de Medi Ambient i l’Organisme Autònom de Parcs Nacionals, que feia referència al mal estat de conservació en què es troba l'espai terrestre de Ses Salines d'Eivissa i la nul·la gestió que se’n fa, a més de donar compte del mateix a les conselleries de Medi Ambient del Consell d’Eivissa i Formentera i del Govern de les Illes Balears. En concret, el punt 14 de l’escrit presentat feia referència a l’ampliació dels dics dels estanys d'en Ros, a la vora de la carretera principal d'accés a la Reserva Natural, on s’estaven reparant els dics ja existents i s’hi construïen d'altres de nou, de manera molt poc respectuosa amb l'entorn, és a dir, abocant directament àrids en forma d'escullera, quan abans aquest procediment s'havia fet tradicionalment amb murs de contenció. En aquell moment, els d’ENE demanavem que les obres es fessin amb les oportunes llicències i sota la supervisió de la direcció de la reserva.
Està clar que Jaume Matas no ha volgut intervenir en aquest assumpte, atès que té coneixement de la denúncia presentada per Entesa Nacionalista i Ecologista des del 7 de maig passat. En dos mesos ha tengut a prou temps com per exigir a la direcció de la Reserva Natural que aturi les mencionades actuacions i de fer complir degudament la llei a Salinera Española. Ha quedat clar que a Matas no li interessa mica la Reserva Natural de Ses Salines d’Eivissa i Formentera, qüestió que no fa més que accelerar la seua degradació, sobretot en els mesos d’estiu que és el període de l’any en el qual aquest espai està més massificat.
Finalment, l’Entesa reclama al ministre del PP una resposta a l’escrit de denúncia presentat pel partit nacionalista eivissenc, atès que han passat a vora de dos mesos des de la seua presentació.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: