"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 03/07/2001

El PSM demana responsabilitats pol铆tiques al Govern central i a la Delegaci贸 de Govern com a representant d鈥檃quest a les Illes Balears

El PSM-Entesa Nacionalista considera que ja no es pot aguantar m茅s la situaci贸 i demana responsabilitats pol铆tiques al Govern central i a la Delegaci贸 de govern com a representant d’aquest a les Illes Balears.
Durant aquesta darrera setmana s’han anat succeint fins a quatre temes de gran import脿ncia que exigeixen responsabilitats pol铆tiques dels seus responsables.
En aquest sentit, Pere Sampol recorda que “es va dur a terme una actuaci贸 desmesurada de les forces d’ordre p煤blic a tres explotacions agr脿ries per una q眉esti贸 que no era d’ordre p煤blic si no m茅s b茅 d’inspecci贸 de treball”. Tot aix貌 tenint en compte que ha estat Delegaci贸 de Govern qui ha creat aquest problema en no concedir els permisos que des de desembre passat tenen sol路licitats els empresaris.
Per una altra banda, la infiltraci贸 d’un policia a les negociacions del conflicte de transports, 茅s “un acte d’espionatge que deixa petit el cas BITEL. Es va infiltrar un policia dins una reuni贸 privada convocada per un conseller del Govern Balear”.
En el mateix sentit s’ha expressat en valorar l’actitud de la Delegaci贸 de Govern durant la inauguraci贸 d’una carretera, propietat del Govern Balear i a la qual es va convidar el president Francesc Antich com a qualsevol altre entitat i que en canvi va presidir el ministre Jaume Matas. “No 茅s un acte de menyspreu al president Antich, si no als ciutadans de les Illes Balears a qui representa”.
Finalment cal esmentar l’actuaci贸 de les forces d’ordre p煤blic durant la vaga d’aquest cap de setmana a l’aeroport. “Establir els serveis m铆nims 茅s compet猫ncia de l’administraci贸 auton貌mica, i aix貌 es va fer, per貌 fer complir aquests 茅s responsabilitat de les forces d’ordre p煤blic que estan en mans del Govern Central, i aquest no ho ha fet”. Ateses aquestes situacions el PSM-Entesa Nacionalista demana formalment la reforma de l’estatut i el trasp脿s de les forces de seguretat a la Comunitat Aut貌noma de les Illes Balears per poder gestionar correctament aquestes vista la nul路la capacitat o intenci贸 que en t茅 el Govern Central.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: