"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 18/01/2006

L鈥橢ntesa demana canvis en el PGOU d鈥橢ivissa i una exposici贸 p煤blica

L'Entesa aposta per la reducci贸 del sostre de poblaci贸 de la revisi贸 del PGOU d'Eivissa (99.000 habitants) i n'ha donat a con猫ixer les f贸rmules per arribar-hi.

NULL

L鈥橢ntesa Nacionalista i Ecologista d鈥橢ivissa (ENE) creu que hi ha temps perqu猫 l鈥橝juntament d鈥橢ivissa retoqui la seua proposta de revisi贸 del PGOU d鈥橢ivissa per rebaixar-ne alguns par脿metres que el facin m茅s modern, progressista i sostenible, abans de la seua previsible aprovaci贸, dilluns vinent.

At猫s que ja hi ha un gran parc immobiliari constru茂t, 茅s a dir, places residencials i tur铆stiques, at猫s que moltes de les residencials estan buides i at猫s que Eivissa ja compta amb una poblaci贸 resident alta 鈥揳 escala insular-, l鈥橢ntesa creu que no t茅 cap sentit que el sostre de poblaci贸 es fixi en 99.000 habitants i que ha de patir una retallada important. Una via 茅s desviar la construcci贸 de la majoria d鈥檋abitatge de protecci贸 oficial a immobles ja constru茂ts, de forma que es rendabilitzaria s貌l ocupat i es retornaria vida a barris que n鈥檈stan perdent, com pot ser el cas de la Marina, sa Penya i Dalt Vila. A judici dels nacionalistes, la rebaixa del sostre de poblaci贸 passaria tamb茅 per eliminar o reduir els nous s貌ls urbans. Cas Mut s鈥檋auria de deixar en r煤stic, restant-se, aix铆, 213 habitatges nous. Ca n鈥橢scandell hauria de reduir-se fins una xifra de 600 places (el PGOU hi preveu quasi 2.000) i nom茅s perqu猫 l鈥橝juntament hi necessita terrenys per fer-hi un institut i altres equipaments. La desaparici贸 de la UA Mare Nostrum, a platja d鈥檈n Bossa, tamb茅 ajudaria a la reducci贸 del sostre de poblaci贸. Una altra via 茅s la reducci贸 dels par脿metres urban铆stics 鈥揳ltures, espai constru茂ble- de tot edifici ja previst per貌 que encara no compti amb llic猫ncia.

A banda de les consideracions anteriors sobre el sostre de poblaci贸, el PGOU hauria de preveure uns plans de revitalitzaci贸 del nucli hist貌ric de la ciutat d鈥橢ivissa que contempli el repoblament i la dinamitzaci贸 comercial i social dels barris que el composen.

Per altra banda, els nacionalistes consideren que el PGOU ha de contemplar la idea compartida per tot el progressisme sobre el futur del port d鈥橢ivissa. La idea de l鈥橝van莽 de 2003 i la revisi贸 de 2004 茅s encara bona i ENE considera que si hi ha un convenciment de les idees que es proposen, aquestes s鈥檋an de mantenir. Per tant, la revisi贸 que ha d鈥檃nar a ple hauria d鈥檌ncloure la proposta per al port de 2003, a la vegada que es donaria a l鈥橝utoritat Portu脿ria una imatge clara de les intencions consistorials. 脡s important seguir insistint perqu猫 Ports desisteixi del seu macroprojecte d鈥檃mpliaci贸.

Finalment, des de l鈥橢ntesa es demana a l鈥橝juntament una exposici贸 p煤blica del projecte de revisi贸 del PGOU. Sense entrar en consideracions jur铆diques, perqu猫 el pla estaria tramitant-se a la CIOTUPHA i no estaria encara aprovat, fora molt bo i sa que la ciutadania pogu茅s consultar les previsions plantejades en text i en cartografia. Aix貌 es podria dur a terme amb la disponibilitat del PGOU a la p脿gina web de l鈥橝juntament i/o una exposici贸 p煤blica amb panells. Si no es realitza aix貌, la ciutadania no podr脿 con猫ixer de primera m脿 el PGOU fins a que la CIOTUPHA l鈥檃provi definitivament, si aix貌 succeeix.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: