"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 13/01/2006

L鈥橢ntesa veu com el PGOU d鈥橢ivissa li d贸na la ra贸 en part, alhora que considera que 茅s molt millorable

L'Entesa celebra la protecci贸 de ses Feixes i que se li hagin acceptat diverses al路legacions presentades a la revisi贸 del PGOU d'Eivissa, per貌 es mostra preocupada per un planejament que, preveu, entre d'altres coses, un sostre de poblaci贸 de 99.000 habitants!

NULL

L鈥橢ntesa Nacionalista i Ecologista d鈥橢ivissa (ENE) considera que la proposta de revisi贸 del PGOU de la ciutat d鈥橢ivissa que l鈥橝juntament pensa portar a aprovaci贸 definitiva d贸na la ra贸 al partit eivissenc en alguns aspectes. Aix铆, l鈥橢ntesa veu com diverses al路legacions presentades el passat febrer a l鈥檃provaci贸 inicial del planejament han s茅t acceptades i incorporades al document. La qualificaci贸 des prat de Vila com a s貌l r煤stic, la supressi贸 de la franja de s貌l urb脿 classificat de 26.000 m虏 a ses Feixes de Talamanca o la supressi贸 del s貌l urb脿 previst a l鈥檃vinguda de la Pau, s贸n al路legacions que han s茅t incorporades. En aquest sentit, ENE mostra la seua satisfacci贸.

Els nacionalistes consideren, aix铆 mateix, que la protecci贸 de ses Feixes des prat de Vila 茅s una q眉esti贸 de coher猫ncia amb el programa que es present脿 el Pacte i que s鈥檋a de justificar com a tal, no excusant-se en "el manteniment del Consell del BIC", com manifest脿 el regidor d鈥橴rbanisme. L鈥橝juntament d鈥橢ivissa ha acabat fent el que pertoca. ENE lamenta que aquesta decisi贸 no es prengu茅s abans, amb l鈥檈stalvi de conflictes conseq眉ent. Per altra banda, els nacionalistes demanen a l鈥橢quip de Govern que es plantegi de dur el centre d鈥檌nterpretaci贸 a algun espai ja degradat i que no s鈥檕cupi nou espai, com seria el cas de la seua ubicaci贸 a la s猫nia d鈥檈n Mortera.

Des de l鈥橢ntesa (ENE), per貌, es veuen aspectes for莽a preocupants en el PGOU proposat. Per una banda, un sostre de poblaci贸 de 99.000 habitants no 茅s digne d鈥檜n planejament progressista, per molt que es part铆s dels 117.000 de 1987. El sostre proposat significa m茅s que doblar la poblaci贸 actual i aix貌 茅s insostenible. L鈥橢ntesa mant茅 el que digu茅 en les seues al路legacions: partint del parc constru茂t (places residencials m茅s tur铆stiques), el sostre s鈥檋a de limitar a 70.000-80.000 habitants.

A m茅s, ENE veu amb preocupaci贸 que es mantenen a grosso modo les dimensions de la UA de Ca n鈥橢scandell i creu desporcionat el nombre d鈥檋abitatges unifamiliars i plurifamiliars previstos perqu猫 significaran un increment all铆 de 1.700 habitants. L鈥橢ntesa reitera que conv茅 reconduir la xifra fins a uns 600 habitants. Als nacionalistes tamb茅 els preocupa el capteniment de l鈥橝juntament d鈥橢ivissa en mantenir el projecte Eivissa Centre i la desaparici贸 del CP Sa Graduada. Consideren que es pagaria la pena una reflexi贸 adaptar el projecte al manteniment del centre, cosa factible.

Igualment, preocupa a l鈥橢ntesa (ENE) el manteniment de la UA de Cas Mut i se segueix demanant que es conservi amb l鈥檃ctual classificaci贸 de s貌l r煤stic. D鈥檃questa forma, es restarien 213 habitatges dels previstos nous.

Finalment, ENE veu amb preocupaci贸 les intencions de fer un passeig mar铆tim que transcorri per tot el litoral viler. No 茅s gaire progressista parlar de passetjos mar铆tims, tot i que s鈥檋a de veure quin tractamant se li donaria. L鈥橢ntesa creu que el litoral no asfaltat avui dia ha de seguir sent-ho, encara que en alguns trams es puguin habilitar passarel路les per facilitar el tr脿nsit.

Els nacionalistes esperen de l鈥橝juntament d鈥橢ivissa aquestes modificacions progressistes i sostenibles i que, llav貌, el Consell no hi posi pegues per a l鈥檃provaci贸 final.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: