"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 11/01/2006

El PSM demana la destitució de Francisco José Hernando com a president del Suprem i del Consell General del Poder Judicial

Gabriel Vicens, secretari general del PSM, considera un desbarat que el president del Consell General obviï el dret dels ciutadans a ser atesos pel poder judicial en la seva llengua pròpia.

NULL

El PSM vol que Francisco José Hernando sigui destituït immediatament com a president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Els nacionalistes han fet aquesta petició després que Hernando hagi manifestat, en relació al projecte d’Estatut de Catalunya i referint-se a la llengua catalana, que “lo que no veo es que se deba imponer el conocimiento de una lengua que no tiene una projección positiva”.

Gabriel Vicens, secretari general del PSM, considera un desbarat que el president del Consell General obviï el dret dels ciutadans a ser atesos pel poder judicial en la seva llengua pròpia. Així mateix, el secretari general del PSM afirma que “el fet d’haver comparat el coneixement de la llengua catalana amb saber sevillanes posa de manifest la incapacitat de Hernando per presidir el Tribunal Suprem i el Consell General”. En aquest sentit, el dirigent nacionalista afegeix “què em corregeixi el senyor Hernando si m’equivoc, però no record que la Constitució espanyola reconegui que aprendre sevillanes sigui objecte d’especial respecte i protecció. Potser el president del CGPJ s’hauria de tornar a llegir l’article tercer de la Constitució”.

Per altra banda, Gabriel Vicens considera inacceptables les ingerències que s’estan produint en el debat sobre la reforma dels estatuts i, molt concretament sobre la reforma de l’Estatut de Catalunya. Vicens afirma que les declaracions del president del Suprem o les del tinent general José Mena només contribueixen a crispar el debat polític i són impròpies d’un estat de dret. A més, el secretari general del PSM es demana “després del menyspreu cap a la llengua i la cultura catalana que impregna les declaracions d’Hernando, quina confiança podem tenir en els òrgans oficials de l’Estat quan posen objeccions jurídiques a un nou Estatut?”


       Gabriel Vicens, secretari general del PSM, considera un desbarat que el president del Consell General obviï el dret dels ciutadans a ser atesos pel poder judicial en la seva llengua pròpia.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: