"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 10/01/2006

El PSM vol que l’IBAVI compri els solars de Can Domenge

Maria Antònia Vadell considera que la consellera d’Obres Públiques, Mabel Cabrer, “hauria d’aprofitar que el Consell de Mallorca està de rebaixes per adquirir aquests terrenys".

NULL

El PSM vol que l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) compri els solars de Can Domenge, uns terrenys de 52.262 metres quadrats situats entre l’avinguda General Riera i el carrer Uruguai de Palma, que el Consell de Mallorca ha posat a la venda per uns 30 milions d’euros. Els nacionalistes qualifiquen d’escandalosa l’operació i consideren molt negatiu que una institució pública com el Consell de Mallorca vengui terrenys al centre de Palma, quan la ciutat està mancada de sòl públic i demanen al Govern i a l’Ajuntament de Palma que intervenguin.

Maria Antònia Vadell, diputada del PSM al Parlament de les Illes Balears considera que aquests solars s’haurien de destinar a equipaments pĂşblics i habitatges socials. En aquest sentit, la diputada nacionalista considera que la consellera d’Obres PĂşbliques, Mabel Cabrer, “hauria d’aprofitar que el Consell de Mallorca estĂ  de rebaixes per adquirir aquests terrenys. Estic convençuda que l’IBAVI no trobarĂ  en el centre de Palma uns solars a tan bon preu com aquests. SĂłn una ganga!” 

Per la seva banda, Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, recorda que, des del PSM, s’ha demanat insistentment al Consell de Mallorca que destini els solars de Can Domenge a equipaments públics i habitatges socials. En aquest sentit, el PSM havia proposat que el Consell construeixi habitatges socials i els llogui, mantenint la propietat, o, que arribi a acords amb el Govern de les Illes Balears o l’Ajuntament de Palma perquè duguin a terme l'operació. Els nacionalistes també han suggerit que s’aprofiti els terrenys per millorar els equipaments de la zona i fins i tot que s’estudiï l’aprofitament per a l’àrea de reconversió del barri de Camp Rodó.

Alorda considera incomprensible l’operació dissenyada pel Consell de Mallorca ja que segons diu “ni es ven al millor postor ni per consideracions socials, per exemple incidint en el preu de venda, i, a més té tota la pinta d’estar feta a mida”. De fet, el PSM considera que “exigir la presentació d’un projecte tècnic de construcció immediat, amb els quinze dies que hi ha per presentar pliques, és un temps molt just per plantejar-s’ho, decidir-ho i fer-ho, si un no en sap res. Fins i tot sorprén la celeritat de publicació en el butlletí de dia 3 de gener, impròpia dels terminis habituals que té el Consell”

ť
       Maria Antònia Vadell considera que la consellera d’Obres PĂşbliques, Mabel Cabrer, “hauria d’aprofitar que el Consell de Mallorca estĂ  de rebaixes per adquirir aquests terrenys".

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: