"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 11/01/2006

ENE vol explicacions del Govern per les deposicions de terres de les obres del segon cintur贸 de ronda en terrenys del Parc de ses Salines

Una desena de preguntes i dues sol路licituds de documentaci贸 ha presentat l'Entesa per depurar la neglig猫ncia del Govern pel que fa a les restes de les obres de les autovies que est脿 fent a Eivissa

NULL

L鈥橢ntesa Nacionalista i Ecologista d鈥橢ivissa (ENE) ha presentat dues bateries de preguntes i dues sol路licituds de documentaci贸 al Govern de les Illes Balears respecte del trasllat de terres que provenen de les excavacions de les obres del segon cintur贸 de ronda i la seua deposici贸 en terrenys que es troben al nord del Parc Natural de ses Salines, concretament en la zona perif猫rica de protecci贸.

Els nacionalistes han pogut saber que camions amb terres de les excavacions del t煤nel que ha de connectar el segon cintur贸 de ronda i l鈥檌nici de l鈥檃utovia de l鈥檃eroport, a Can Sifre, han deixat aquestes restes en terrenys que es troben a la zona perif猫rica de protecci贸 del Parc de ses Salines, al sud de l鈥檋ip貌drom de Sant Jordi i de les obres que es comen莽aren de l鈥檃utovia Aeroport-Eivissa per aquell lloc. En el seu moment, van posar en coneixement de Medi Ambient aquests fets.

Des de l鈥橢ntesa (ENE) es consideren greus aquests fets perqu猫 les restes de les excavacions de les obres d鈥檜na via no es poden dipositar en qualsevol lloc i que aquest sup貌sit ha d鈥檈star contemplat en el projecte viari. Per aquest motiu han demanat a la Conselleria d鈥橭bres P煤bliques si els projectes de les tres autovies contemplen un protocol d鈥檃ctuaci贸 amb les terres provinents de les excavacions que prevegui la seua disposici贸 a un lloc habilitat a tal efecte. Com que les deposicions s鈥檋an fet amb perm铆s del propietari dels terrenys, han demanat a Medi Ambient si ha atorgat alguna autoritzaci贸 a l鈥檈mpresa concession脿ria de les obres del segon cintur贸 de ronda d鈥橢ivissa o al propietari dels terrenys per abocar-hi terres.

El partit eivissenc considera que al PP l鈥檌nteressa aquesta actuaci贸 perqu猫 es visualitzi que s鈥檈st脿 treballant amb l鈥檃utovia de l鈥檃eroport 鈥搎uan no 茅s aix铆 perqu猫 les expropiacions no estan finalitzades i perqu猫 s鈥檋i estan fent prospeccions arqueol貌giques- i que al grup d鈥檈mpreses Matutes, propiet脿ria dels terrenys, ja li va b茅 que les terres s鈥檋i dipositin per la seua conniv猫ncia amb els projectes del govern.

A m茅s, ENE ha demanat a Medi Ambient per l鈥檈stat de la investigaci贸 i quines gestions ha fet per defensar l鈥櫭爉bit del parc. Alhora, l鈥橢ntesa (ENE) ha demanat a Obres P煤bliques si creu que l鈥檈mpresa concession脿ria pot depositar les terres all脿 on vulgui o all脿 on el propietari dels terrenys els autoritzi.

Finalment, els nacionalistes han demanat una sol路licitud de documentaci贸 a Medi Ambient per con猫ixer els informes emesos sobre els projectes de tres autovies que el Govern est脿 fent a Eivissa; especialment, a ENE l鈥檌nteressa veure fins a quin punt Medi Ambient ha treballat per salvar el Parc de ses Salines dels impactes de l鈥檃utovia de l鈥檃eroport. A Obres P煤bliques s鈥檋an sol路licitat els documents on es preveu qu猫 fer amb les terres provinents de les excavacions de les obres de les tres autovies d鈥橢ivissa, at猫s que els nacionalistes creuen que s鈥檋a de contemplar la gesti贸 dels residus provinents de les obres.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: