"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 09/01/2006

L’Entesa reitera al Consell que no pot atorgar llicències temporals de taxi

ENE no vol que el Consell incorri en il·legalitats en atorgar llicències que no pot. Per altra banda, la concessió de llicències temporals de taxi és electoralista -l'estiu de 2006- és el darrer abans d'eleccions i que no soluciona els problemes greus del transport a Eivissa, problemes que no passen per actuar -i malament- amb el sector del taxi

NULL

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) lamenta haver de tornar a dir al conseller de Transports insular, Diego Guasch (PP), que el Consell d’Eivissa i Formentera no pot atorgar llicències temporals de taxi per molt que el Parlament de les Illes Balears hagi aprovat una Llei d’Acompanyament dels Pressupostos que ho contempli, atès que la competència atorgadora de llicències de taxi –definitives o temporals- és municipal.

Els nacionalistes reiteren aquesta impossibilitat al PP i al Consell per evitar a la màxima institució el mal tràngol d’haver de passar per assistir a la interposició de recursos que, segurament, el Consell perdria. Precisament pel caràcter insular d’aquesta formació i per entendre que el Consell ha de ser la màxima institució d’Eivissa i Formentera, ENE no vol que el Consell faci un mal paper desplegant de forma irregular competències que no són seues. "S’ha d’evitar, per responsabilitat col·lectiva, que el Consell faci el ridícul una vegada més; per això, tornam a avisar l’equip de govern perquè no faci caure el Consell en un terreny espinòs", ha dit Maurici Cuesta, secretari general.

Els nacionalistes no s’oposen a l’existència de llicències temporals de taxi. Però entenen que s’ha de tenir més amplitud de mires. Per a l’Entesa (ENE), la solució a l’aparent problema del taxi passa perquè el Govern de les Illes Balears, en coordinació amb totes les administracions locals i els sectors del transport elabori una Llei del Transport Urbà; passa perquè els ajuntaments facin complir íntegrament les normes i reglaments sobre el taxi per tal que totes les llicències funcionin a ple rendiment. Així, insten els populars eivissencs a influir Cabrer, consellera balear de Transports, perquè la Llei del Transport Urbà propera contempli aquest aaspectes.

Per tant, els nacionalistes tornen a instar el Consell i el PP a desistir d’aprovar aquest mes les bases per atorgar llicències temporals de taxi, a solucionar de forma integral l’assumpte dels transports i la mobilitat i a deixar de fer electoralisme amb els taxis de cara al 2007.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: