"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 30/12/2005

El PSM convida Matas a complir allò que predica

Gabriel Vicens recorda al president Matas que és ell qui no ha volgut impulsar un projecte d’Estatut amb un model de finançament digne i just per a les Illes Balears.

NULL

Gabriel Vicens, secretari general del PSM, recorda al president Matas que és ell qui no ha volgut impulsar un projecte d’Estatut amb un model de finançament digne i just per a les Illes Balears. El dirigent nacionalista valora d’aquesta manera el missatge de Cap d’Any del president de les Illes Balears.

Gabriel Vicens afirma que “la manca d’iniciativa del Govern del PP  fins ara just s’ha traduĂŻt en demanar moratòries del procĂ©s de reforma estatutĂ ria o sotmetiments a allò que puguin aconseguir altres comunitats autònomes”. Segons el secretari general del PSM, “tenim un president que no sap el que vol per aquestes illes, que ha d’esperar a conèixer què demanen les altres comunitats i que aconsegueixen” . Tot això en comptes de plantejar “una postura polĂ­tica d’altura”, clara, ferma i decidida que exigeixi un estatut i un finançament adequats per a Balears.

A parer de Vicens, “no es pot seguir enganyant els ciutadans, ja n’hi ha prou de predicar una cosa i fomentar l’altra, per un altre costat permetre la passivitat, el conformisme i la supeditació als interessos del PP de Madrid. Els ciutadans i ciutadanes deles Illes Balears mereixen propostes concretes, valentes i decidides de finançament i no paraules que se’n du el vent”.

El dirigent del PSM exigeix al president Matas que sigui coherent amb el seu discursos i plantegi a la primera reunió de la Ponència Parlamentària de l’Estatut un sistema de finançament ambiciós i just per a Balears, semblant al que es discuteix per Catalunya o semblant al ja existent al País Basc o Navarra.

En comptes de utilitzar un discurs victimista pel que fa al finançament just quan convé, Vicens demana al president Matas que expliqui a tots els ciutadans per què el seu partit, el PP, i el PSOE han consentit durant 22 anys d’autonomia que les Illes Balears tenguin un dels estatuts polítics més endarrerits i per què han consentit que els Illes balears siguin la comunitat pitjor finançada de tot l’Estat espanyol.

ť
       Gabriel Vicens recorda al president Matas que Ă©s ell qui no ha volgut impulsar un projecte d’Estatut amb un model de finançament digne i just per a les Illes Balears.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: