"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 30/12/2005

El PSM vol que el Consell commemori el centenari de la mort de l’escriptor Pere d’Alcàntara Penya

Antoni Alorda demanarà al Consell de Mallorca que estudïi la publicació de les obres completes d’aquest autor i que incoï l’expedient per nomenar-lo Fill Il·lustre de Mallorca”.

NULL

El PSM vol que el Consell de Mallorca dugui a terme una sèrie d’iniciatives per retre homenatge a l’escriptor costumista Pere d’Alcàntara Penya. Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, recorda que el 2006 es cumpliran cent anys de la mort d’aquest prohom de les lletres i de la cultura popular i, en aquest sentit, el portaveu nacionalista considera que “el Consell hauria d’aprofitar aquesta efemèride per retre homenatge i difondre l’obra d’aquest escriptor nascut a Palma el 1823”.

Alorda explica que “Pere d’Alcàntara Penya va ser un personatge admirat pel poble i en produir-se la seva mort, el 1906, a Palma, rebé nombrosos reconeixements. Pintor, arquitecte i enginyer, va conrear la poesia, la prosa de costums i el teatre, a més de col·laborar a la premsa mallorquina amb articles científics i de dirigir la revista L'Ignorància”. El conseller del PSM demanarà al Consell de Mallorca que estudïi la publicació de les obres completes d’aquest autor, o com a mínim recuperi alguna obra en edició facsímil i que incoï l’expedient per nomenar-lo Fill Il·lustre de Mallorca”.

El portaveu nacionalista també posa de manifest que “d’entre els poemes den Penya, destaca ‘La Colcada’, un romanç històric que descriu la celebració de les festes de la Conquesta de Mallorca com tenien lloc a mitjan s. XIX i que, des de fa alguns anys, es representat per na Miquela Lladó dins els actes de celebració de la Festa de l’Estendard”. Alorda proposarà al Consell de Mallorca que editi un DVD amb aquesta representació i, en general, material didàctic per donar a conèixer als escolars la Festa de l’Estendard i la figura del Rei en Jaume.

Finalment, Alorda explica que “essent en el teatre on més destaca la figura d'en Penya, amb obres com El cordó de la vila (1865), La pesta groga (1870) i Un criat nou (1892), seria interessant que la Fundació Teatre Principal estudiés la producció d’alguna obra seva per tornar-la a l’escena en motiu de l’efemèride”.

de l’Estendard, la festa d’aquestes característiques més antiga d’Europa, tal com té demanat el PSM des de finals de l’any 2004.


       Antoni Alorda demanarà al Consell de Mallorca que estudïi la publicació de les obres completes d’aquest autor i que incoï l’expedient per nomenar-lo Fill Il·lustre de Mallorca”.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: