"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 30/12/2005

El PSM qualifica de “negativa i estranya” la venta dels solars de Can Domenge per part del Consell de Mallorca

Els nacionalistes insisteixen en demanar que el Consell de Mallorca hauria de destinar els solars de Can Domenge a equipaments públics i habitatges socials.

NULL

El PSM lamenta que el Consell de Mallorca, amb els vots de PP i UM, hagi donat llum verda a la venta dels solars de Can Domenge, uns terrenys de 52.262 metres quadrats situats entre l’avinguda General Riera i el carrer Uruguai de Palma. Els nacionalistes qualifiquen de “negativa i estranya” la venta dels solars per uns 30 milions d’euros sense demanar a canvi cap contrapartida social.

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca,  considera incomprensible que les pràcticament les úniques condicions del Consell per a la venda sigui les característiques de la promoció de pisos que s’hi faran. De fet, el PSM considera que exigir la presentació d’un projecte tècnic de construcció immediat, amb els quinze dies que hi ha per presentar pliques, és un temps molt just per plantejar-s’ho, decidir-ho i fer-ho, si un no en sap res.

El conseller del PSM explica que “la valoració del projecte de construcció puntua fins a 60 punts, rebaixar terminis fins a 20 punts, mentre que el preu ofertat només 15, resultant indiferent qualsevol millora que superi els 30 milions d’euros (és igual que s’ofertin 50 milions o 30!, tot això sense cap garantia que el menor preu dels terrenys afecti el preu de venda dels pisos)”. Als nacionalistes també els sorprèn que s’atorguin 5 punts per coexistir promotora i constructora.

Per la seva banda, Pere Muñoz, portaveu del PSM a Cort, considera molt negatiu que una institució pública com el Consell de Mallorca vengui terrenys al centre de Palma, quan la ciutat està mancada de sòl públic. En aquest sentit, Muñoz presentarà una moció a l’Ajuntament de Palma perquè Cort insti el Consell a suspendre el concurs i cedeixi els terrenys a l’Ajuntament, si no fa comptes dur a terme cap iniciativa social.

Els nacionalistes insisteixen en demanar que el Consell de Mallorca hauria de destinar els solars de Can Domenge a equipaments públics i habitatges socials. En aquest sentit, Alorda recorda que el PSM havia proposat que el Consell construeixi habitatges socials i els llogui, mantenint la propietat, o, que arribi a acords amb el Govern de les Illes Balears o l’Ajuntament de Palma perquè duguin a terme l'operació. Així mateix, veurien positiu aprofitar els terrenys per millorar els equipaments de la zona i fins i tot estudiarien una proposta que els aprofités per a l’àrea de reconversió del barri de Camp Rodó. Fins i tot que les destini a HPO de promoció privada, però considera perjudicial i molt peculiar l’operació dissenyada. Alorda també ha demanat a la comissió informativa que el tema el resolgui el Ple de la institució i no la Presidència, extrem al qual s’han oposat PP i UM.


       Els nacionalistes insisteixen en demanar que el Consell de Mallorca hauria de destinar els solars de Can Domenge a equipaments públics i habitatges socials.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: