"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 22/12/2005

L’Entesa critica el retrocés lingüístic a Can Misses i exigeix una actuació de la Conselleria de Salut

NULL

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) ha constatat un fort retrocés en l’ús de la llengua catalana a les instal·lacions i serveis de l’Hospital de Can Misses des que el PP és al Govern de les Illes Balears, creu que això és il·legal i vulnera la noramtiva vigent i vol que l’Executiu disseny un pla per a fer-hi front.

Des de l’Entesa (ENE) es denuncia que el procés de normalització lingüística que es posà en marxa a l’hospital quan l’Ib-Salut es creà i assumí les competències, sota el Govern del Pacte de Progrés, s’ha aturat a Can Misses i, a més, en moltes ocasions, hi ha una evident regressió lingüística que ignora la llengua pròpia d’Eivissa, la catalana. Aquell procés fou tímid però es veié ajudat per la Conselleria d’Educació i Cutura (Damià Pons, PSM) i per la Conselleria de Cultura insular (Fanny Tur).

ENE critica que molta retolació no és en català –especialment la que no és fixa- que no hi ha una atenció directa en català als usuaris per part de molta gent que hi treballa i que els documents elaborats solen ignorar completament la llengua catalana. Un bon exemple del què denuncien els nacionalistes és la publicació per part del Servei d’Atenció al Pacient de l’Hospital de Can Misses d’un llibret anomenat "Guia del usuario del Hospital Can Misses. Información útil", que és rebut per tots els pacients en el moment de l’ingrès hospitalari. No hi ha cap edició en català.

Els nacionalistes responsabilitizen directament d’aquests fets Ignacio Martínez, responsable de l’Ib-Salut a Eivissa i Formentera, i a Aina Castillo, consellera de Salut i Consum balear.

L’Entesa (ENE) portarà l’assumpte al Parlament de les Illes Balears en forma d’una proposició no de llei en la qual s’exigiexi del Govern la redacció d’un pla de normalització lingüística a l’Hospital de Can Misses i a la resta de dependències d’atenció depenents de l’Ib-Salut, que contempli la consecució paulatina de la llengua catalana com a d’ús de l’administració sanitària, tal com marca la Llei de Normalització Lingüística, i una forta actuació perquè tot el personal pugui atendre en català, aspecte que ara està molt lluny de poder ser realitat.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: