"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 14/12/2005

El PSM recorda a Jaume Matas que les Illes Balears sĂłn un paĂ­s i no el confongui amb una propietat del PP

El PSM demana a Matas que estigui a l’altura de la seva responsabilitat com a governant d’un país en comptes d’avergonyir-nos fent d’escolanet de Mariano Rajoy.

NULL

El PSM recorda al Govern de Jaume Matas que el país que governen és el “de les Illes Balears”, que no jugui a convertir-la en una Comunitat Autònoma propietat del PP. El fet que sigui governada pel partit popular no suposa que sigui “un feu popular”. El PSM demana a Matas que estigui a l’altura de la seva responsabilitat com a governant d’un país en comptes d’avergonyir-nos fent d’escolanet de Mariano Rajoy. “Matas ha de triar entre ésser el nostre President en el Consolat o un administratiu del PP, i si tria això darrer potser millor que es traslladi al carrer Gènova de Madrid”. El Parlament i el Govern han de decidir l’educació de les Illes Balears, en coordinació amb la resta d’autoritats educatives, però no Rajoy, Aznar i la FAES.

Per altra banda, Joana LluĂŻsa MascarĂł, diputada del PSM, demana al conseller Fiol i al president Matas que abandonin la lĂ­nia del popular Mariano Rajoy  de reinstaurar la idea de les “dues espanyes” amb la Ăşnica intenciĂł de crispar per recuperar el Govern de l’Estat a qualsevol preu i de tornar a la història que s’ensenyava abans de la democrĂ cia.

Mascaró afirma que la història i la cultura és la que és i ja n’hi ha prou d’intents de modificar-les que, moltes vegades, només són un intent de negar-les. La realitat històrica i cultural de les comunitats autònomes de l’Estat Espanyol, és diversa, amb episodis comuns, però diversa, i és evident que el disseny d’una “formació cultural comuna” a les comunitats governades pel partit popular no és cap garantia que el coneixement d’aquesta diversitat sigui real, ben al contrari.

D’altra banda, segons el PSM, resulta especialment curiós que el partit popular, obsessionat per la “Unidad de España”, pretengui una formació comuna “només per les comunitats on governen”. Els nacionalistes es demanen si el partit popular renuncia a ser espanyol (o europeu) per ser només “popular”.

ť
       El PSM demana a Matas que estigui a l’altura de la seva responsabilitat com a governant d’un paĂ­s en comptes d’avergonyir-nos fent d’escolanet de Mariano Rajoy.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: