"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 15/12/2005

L鈥橢ntesa opta pel s铆 a la preservaci贸 del litoral i reitera la seua oposici贸 a la construcci贸 d鈥檜n port esportiu as Viver

La presentaci贸 del projecte de port esportiu as Viver (Eivissa) ha obligat l'Entesa a haver de demanar a les institucions que hi hauran de dir alguna cosa que apostin per un s铆 a la protecci贸 del territori. La formaci贸 eivissenca ha set la 煤nica que ha portat aquest assumpte, fa uns mesos, al Parlament i al Congr茅s i seguiran amatents per a qu猫 no es concreti.

NULL

Com ja se sap per iniciatives anteriors, l鈥橢ntesa Nacionalista i Ecologista d鈥橢ivissa (ENE) es posiciona contr脿riament a l鈥檈stabliment d鈥檜n port esportiu as Viver (Eivissa) perqu猫 ent茅n que no s鈥檋an de construir ports esportius al litoral eivissenc pels m煤ltiples impactes indu茂ts i perqu猫 s鈥檋a de portar als ports ja existents l鈥檕ferta d鈥檃marraments, aspecte que permet la llei. l鈥檌nter猫s privat clar铆ssim que hi ha al darrere dels ports esportius 鈥搈esclat amb un molt menor inter猫s p煤blic per l鈥檕ferta d鈥檃marraments a la poblaci贸 local- no compensa l鈥檃gressi贸 al litoral, el medi i el paisatge que causen els ports de nova construcci贸

Fins el moment, la formaci贸 eivissenca ha set la 煤nica que ha dut a terme iniciatives al respecte. L鈥11 d鈥檕ctubre emet茅 una nota de premsa en la qual anunciava que portava la preocupaci贸 per la possible construcci贸 del port esportiu al Congr茅s dels Diputats, a trav茅s del diputat de CiU, Jordi Xucl脿. El 30 de setembre s鈥檈nvi脿 una bateria de nou preguntes adre莽ades al Ministeri de Medi Ambient (publicades al BOCG, D-275, de 17 d鈥檕ctubre). de moment, els nacionalistes han rebut part de les respostes. L鈥11 de novembre, el Ministeri de Medi Ambient responia que ni aquest departament ni la Demarcaci贸 de Costes de les Balears tenien const脿ncia de la presentaci贸 de cap projecte relacionat.

Alhora, ENE ha presentat una bateria de set preguntes adre莽ades a les conselleries de Medi Ambient i d鈥橭bres P煤bliques per saber si hi havia cap tramitaci贸 en marxa i la posici贸 d鈥檃mbd贸s departaments. De moment, el Govern de les Illes Balears no ha respost. L鈥橢ntesa (ENE) exigeix al PP que doni la mateixa resposta al projecte del port de cala Corral que al des Viver: no pot ser. No importa el lloc ni qui siguin els promotors: la resposta ha de ser la mateixa.

Els nacionalistes s鈥檃legren que, finalment, els promotors del port esportiu des Viver hagin donat la cara. Despr茅s de mesos d鈥檃ctuaci贸 opaca, aquests s鈥檋an atrevit a presentar el projecte, el qual segueix, m茅s o menys, per les directius que ja se sabien des de l鈥橢ntesa (ENE). No 茅s cap novetat la identitat dels promotors del port perqu猫 ja se sabia extraoficialment la identitat d鈥檃lguns d鈥檈lls. Aquesta formaci贸 demana que el Consell d鈥橢ivissa i Formentera (PP), l鈥橝juntament d鈥橢ivissa (Pacte), el Govern de les Illes Balears (PP) i el Govern central (PSOE) responguin els desitjos dels promotors amb un s铆 a la preservaci贸 del litoral eivissenc, un s铆 a la manca de congesti贸 mar铆tima, un s铆 a la conservaci贸 d鈥檜n paisatge i un s铆 a la din脿mica del litoral. D鈥檃questa forma, es respondria amb un "s铆" a un "no", postura d鈥檃lguns dels promotors, els quals diuen no a la preservaci贸 ambiental i territorial. Curiosament, no se鈥檒s coneix un projecte favorable a la conservaci贸 de l鈥檈ntorn i el desenvolupament sostenible.

       La presentaci贸 del projecte de port esportiu as Viver (Eivissa) ha obligat l'Entesa a haver de demanar a les institucions que hi hauran de dir alguna cosa que apostin per un s铆 a la protecci贸 del territori. La formaci贸 eivissenca ha set la 煤nica que ha portat aquest assumpte, fa uns mesos, al Parlament i al Congr茅s i seguiran amatents per a qu猫 no es concreti.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: