"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 19/11/2005

El PSM manté esmenes als pressupostos estatals per fer trens i el nou Son DuretaUna altra esmena dels nacionalistes reclamarà una partida d'1'7 milions per equiparar el plus d'insularitat dels funcionaris.

NULL

www.diaridebalears.com

J. TORRES.
El PSM mantindrà al Senat les esmenes que ha presentat, a través de Convergència i Unió, als pressuposts generals de l'Estat. Unes esmenes que demanen una major inversió en ferrocarril, amb l'obertura de dues noves línies, i una partida per construir el nou hospital de referència a Son Dureta i no a Son Espases, com pretén el Govern.

El diputat al Congrés per CiU, Jordi Vilajoana, comparegué ahir amb Pere Sampol per explicar les 16 esmenes referents a Balears que defensarà el seu grup al Senat, on són "més decisius". Entre aquestes, en destaquen tres referents a inversions ferroviàries, que proposen una inversió de 23'9 milions per obrir el corredor Manacor-Cala Rajada i una altra de 29'8 milions per la línia Palma-Santanyí. A més es demana un estudi de la línia Santa Ponça- s'Arenal.

Per altra banda, CiU defensarà la incorporació al pressupost d'una partida de 29 milions per iniciar les obres del nou hospital a Son Dureta. Sampol criticà la "incoherència" de PP i PSOE per votar en contra d'una proposta seva que instava Madrid a pagar l'hospital a Son Dureta i recordà que tant socialistes com populars han demanat a l'Estat que financi hospitals a Astúries o La Rioja.

Finalment, una altra esmena dels nacionalistes reclamarà una partida d'1'7 milions per equiparar el plus d'insularitat dels funcionaris. Vilajoana assegurà que el ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, s'interessa per aquesta qüestió quan ell la defensà al Congrés i es mostra sorprés que encara es mantenguessin diferències entre Balears i Canàries. Sampol advertí que aquesta és una promesa incomplida per PP i PSOE i considerà "més sorprenent que el ministre se sorprengui".


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: