"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 18/11/2005

El PSM denuncia que el model de gesti贸 de Son Espases hipoteca els vuit pr貌xims governs

La diputada Joana Llu茂sa Mascar贸 calcula que els ingressos que obtindr脿 el concessionari en el primer any de funcionament de l'hospital ascendiran a 34 milions d'euros.

NULL

www.diaridebalears.com

R.GALLEGO.
El grup parlamentari del PSM assegura que el model de gesti贸 que ha elegit l'Executiu balear per a l'hospital de Son Espases "hipoteca pol铆ticament els governs de les pr貌ximes vuit legislatures". No debades, els nacionalistes recordaren que la concessi贸 per a la construcci贸, conservaci贸 i explotaci贸 del centre sanitari t茅 una vig猫ncia de 30 anys a partir de la recepci贸 de les obres. Els serveis que es contractaran a empreses externes van des de l'alimentaci贸 dels pacients fins a l'arxivament d'historials cl铆nics, passant per la gesti贸 de la bugaderia, la biblioteca, la seguretat o els residus.

La diputada Joana Llu茂sa Mascar贸 calcula que els ingressos que obtindr脿 el concessionari en el primer any de funcionament de l'hospital ascendiran a 34 milions d'euros. Si tenim en compte que aquesta quantitat s'actualitzar脿 en base a un 3 per cent d'inflaci贸 anual, la companyia que gestioni els esmentats serveis podr脿 percebre fins a 1.614 milions d'euros en 30 anys.

Tanmateix, el PSM revel脿 que l'empresa concession脿ria ha de subcontractar obligat貌riament un m铆nim del 30 per cent de l'import de l'adjudicaci贸. En aquest sentit, dennci脿 que el fet que al plec de condicions del nou Son Dureta "no hi ha cap cl脿usula que obligui a realitzar un concurs que garanteixi la lliure concurr猫ncia".

En el decurs de la roda de premsa, els nacionalistes tamb茅 facilitaren les tarifes inicials de diferents serveis. Per exemple, una hora a l'aparcament costar脿 un euro.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: