"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 16/11/2005

El PSM exigeix al Govern de l’Estat que aclareixi immediatament l’estada d’avions de la CIA a Palma

El PSM demana al Ministre de Justícia que insti el Fiscal General de l’Estat a què investigui aquests cas amb tota la voluntat i predisposició que exigeix uns fets d’aquesta gravetat i magnitud.

NULL

El PSM exigeix al Govern de Zapatero que aclareixi immediatament les estades dels avions de la CIA a l’aeroport de Palma. Gabriel Vicens, secretari general del PSM, qualifica de gravĂ­ssims  i intolerables aquests fets i demana al Govern de l’Estat que “dediqui tots els esforços necessaris per aclarir els fets, exigir responsabilitats i informar a la ciutadania”.

Gabriel Vicens argumenta que “s’estĂ  parlant de la possible utilitzaciĂł de l’aeroport de Palma com a base d’operacions de trasllats de persones detingudes il·legalment i torturades.  De confirmar-se aquest supòsit, ens trobarĂ­em davant d’una vulneraciĂł flagrant dels drets humans mĂ©s elementals. Davant d’aquests gravĂ­ssims fets, el Govern de l’Estat ha de fer tot el que estigui en les seves mans per aclarir els fets i exigir responsabilitats. Però tambĂ© les demĂ©s institucions, entre elles el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma haurien d’exigir explicacions sobre aquest assumpte. Davant una vulneraciĂł dels drets humans, cap instituciĂł democrĂ tica no pot desentendre’s”.

Per altra banda, el PSM demana al Ministre de Justícia que insti el Fiscal General de l’Estat a què investigui aquests cas amb tota la voluntat i predisposició que exigeix uns fets d’aquesta gravetat i magnitud. Els nacionalistes també consideren imprescindible que el Ministeri de Justícia i el Fiscal General de l’Estat facin arribar aquesta preocupació al Fiscal general del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

Finalment, els nacionalistes insten el Govern de l’Estat a què prengui totes les mesures necessàries per garantir que fets d’aquesta naturalesa no es puguin dur a terme als aeroports ni a cap altre lloc del territori de l’Estat espanyol i a què promogui a tots els fòrums internacionals l’eradicació d’aquestes pràctiques.

ť
       El PSM demana al Ministre de JustĂ­cia que insti el Fiscal General de l’Estat a què investigui aquests cas amb tota la voluntat i predisposiciĂł que exigeix uns fets d’aquesta gravetat i magnitud.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: