"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 15/11/2005

El PSM condemna els actes vandàlics contra Mata de Jonc

El PSM considera que aquests atacs són fruit de l’ambient de crispació que s’està fomentant des de les files del Partit Popular amb els seus continus atacs contra el món de l’educació i la llengua catalana.

NULL

El PSM condemna els actes vandàlics comesos contra la cooperativa docent Mata de Jonc. Els nacionalistes qualifiquen de “molts greus” aquests fets per tractar-se d’un atac contra un centre docent i pel contingut feixista i ofensiu de les pintades aparegudes a la façana i al pati del col·legi palmesà.

Gabriel Vicens, secretari general del PSM, demana a la Conselleria d’Educació que se’n faci càrrec de les despeses necessàries per tornar el col·legi al seu aspecte original. En aquest sentit, el dirigent nacionalista posa de manifest que “des de la direcció del centre ja han anunciat que no es poden pagar el cost de la neteja. La Conselleria no hauria de permetre que els vàndals es surtin amb la seva i que les nines i els nins de Mata de Jonc hagin de contemplar cada dia aquestes pintades, que per a més inri, han destrossat un mural exterior que havien fet els mateixos alumnes. Això no pot quedar així. No es possible que sigui la comunitat educativa de Mata de Jonc que surti doblement perjudicada. És una qüestió d’educació en valors”.

Per altra banda, el PSM considera que aquests atacs són fruit de l’ambient de crispació que s’està fomentant des de les files del Partit Popular amb els seus continus atacs contra el món de l’educació i la llengua catalana. En aquests sentit, Vicens recorda que els atacs contra Mata de Jonc no són un cas aïllat i que enguany també han estat víctimes del vandalisme les seus de l’STEI i el PSM, a més d’altres amenaces contra persones i col·lectius, com fou el cas de l’escriptor Sebastià Alzamora i algun dirigent d’ERC.

Gabriel Vicens afirma que “a ningú se li escapa que els atacs contra Mata de Jonc es varen produir el mateix dia que la dreta es manifestava a Palma en contra de la LOU i que aquesta protesta no comptava amb el suport de les cooperatives educatives, entre elles Mata de Jonc”. Gabriel Vicens exigeix al Govern de Jaume Matas i al Partit Popular que comencin a fer propostes en positiu i deixin de promoure la crispació en el món educatiu. En aquest sentit, Vicens considera que “el que hauria de fer el conseller Fiol i tota la plana major de la conselleria d’Educació és fer-se’n càrrec de les despeses de neteja i restauració de l’escola amb la mateixa disposició i energia amb que es varen manifestar dissabte”.


       El PSM considera que aquests atacs són fruit de l’ambient de crispació que s’està fomentant des de les files del Partit Popular amb els seus continus atacs contra el món de l’educació i la llengua catalana.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: