"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 12/11/2005

El PSM demanarà al Congrés que ZP compri 4 espais costaners en perill

Els nacionalistes proposen que el Ministeri de Medi Ambient compri Muleta (al Port de Sóller), cala Blanca (a Andratx), cala Carbó (a Pollença) i l'hotel Don Pedro (a Cala Sant Vicenç, Pollença per protegir-los.

NULL

www.diaridebalears.com

El PSM demanarà al Congrés que ZP compri 4 espais costaners en perill

Proposa protegir Muleta, cala Blanca, cala Carbó i l'Hotel Don Pedro
 
J.TORRES.Palma.
El PSM durà una iniciativa al Congrés per instar el Govern central a comprar espais del litoral balear que estiguin «amenaçats» i posar-los a disposició de l'ús públic. Arran de la proposta de la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, d'adquirir terrenys costaners per protegir-los, els nacionalistes li proposen ara que compri Muleta (al Port de Sóller), cala Blanca (a Andratx), cala Carbó (a Pollença) i l'hotel Don Pedro (a Cala Sant Vicenç, Pollença).

Si aquesta setmana el PSM duia al Congrés una proposta per protegir La Real, la propera iniciativa també afectarà la protecció d'espais, però en aquest cas de la costa, i també serà defensada pel grup parlamentari de Convergència i Unió.

La proposició no de llei dels nacionalistes demana al Ministeri de Medi Ambient que habiliti una partida finalista als pressuposts de 2006 per fer front a la compra dels terrenys. Els espais amenaçats, que figuren a l'anex de la proposició, són dos projectes urbanístics sense executar -Muleta II i cala Blanca- i dos de preservats pel Pla Territorial -cala Carbó i l'Hotel Don Pedro-, que trasllada els seus usos urbanístics a l'Ullal (a Pollença) i a sa Ràpita (a Campos).

La compra d'aquests terrenys, a més de garantir la seva protecció, deixaria sense justificació les urbanitzacions per a 5.000 places previstes a l'Ullal i sa Ràpita. En total, quedarien afectades 140 hectàries i s'evitarien 6.000 noves places d'urbanització al litorial.

El secretari general del PSM, Biel Vicens, defensà la necessitat que el Govern central salvaguardi les zones litorals en risc de desaparició o modificació i les posi a disposició de l'ús públic. Tot i això, considerà «absurda i perversa» la proposta del Govern balear de comprar ses Covetes (a Campos) perquè «totes les sentències deixen clar que no és urbanitzable» i comprar «només serviria per pagar l'especulació».

El portaveu del PSM al Consell de Mallorca, Antoni Alorda, proposà que, en cas que la proposició prosperi, el Ministeri de Medi Ambient i la Conselleria haurien de signar convenis de col·laboració per costejar els plans de recuperació i dinamització de les quatre zones afectades. Segons Alorda, en condicions normals la protecció no s'hauria de fer a través de la compra sinó «amb instruments urbanístics i territorials».


       Els nacionalistes proposen que el Ministeri de Medi Ambient compri Muleta (al Port de Sóller), cala Blanca (a Andratx), cala Carbó (a Pollença) i l'hotel Don Pedro (a Cala Sant Vicenç, Pollença per protegir-los.
&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: