"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 10/11/2005

El PSM demana a l’Estat una rebaixa de l’impost d’hidrocarburs i una reducció de l’IVA al gas-oil agrícola

Pere Sampol, portaveu del PSM al Parlament de les Illes Balears, argumenta que “en els darrers anys, el preu del gas-oil utilitzat en el sector agrĂ­cola, anomenat Gas-oil B, ha sofert pujades extraordinĂ ries”. 

NULL

El PSM ha presentat una proposiciĂł no de llei al Parlament de les Illes Balears en la qual s’insta el Govern de l’Estat a rebaixar l’Impost d’hidrocarburs i aplicar el tipus reduĂŻt de l’IVA al gas-oil B utilitzat en el sector agrĂ­cola i ramader. Pere Sampol, portaveu del PSM al Parlament de les Illes Balears, argumenta que “en els darrers anys, el preu del gas-oil utilitzat en el sector agrĂ­cola, anomenat Gas-oil B, ha sofert pujades extraordinĂ ries”.  El portaveu nacionalista explica que “des de l’any 1999, en cinc anys, el preu s’ha incrementat en un 100%. Especialment durant el darrer any l’increment dels preus s’ha disparat fins el 45%”.

El portaveu del PSM posa de manifest que “la pujada del preu del gas-oil, està repercutint molt directament en la manca de rendibilitat de les explotacions agràries, en un sector que ja té prou difícil la seva subsistència”. En aquest sentit, Sampol considera que “s’ha de tenir en compte que els imposts que graven el gas-oil agrícola suposen un 33% del cost final del producte, i que la Unió Europea permet la seva reducció”.

Sampol recorda que “al dia d’avui, els imposts indirectes que graven el gas-oil B, -l’Impost d’hidrocarburs i l’Impost sobre venda minorista d’hidrocarburs -, suposen 0,085 euros per litre.  Pel que fa l’IVA, la tributaciĂł al 16% suposa 0,075 euros per litre”. En aquest sentit, els nacionalistes consideren que hi hauria d’haver un gas-oil professional per al sector agrari, Ă©s a dir, gravat amb el mĂ­nim d’impostos d’hidrocarburs i una reducciĂł de l’IVA (del 16 actual al 7%), davant la condiciĂł estratègica del sector i la flexibilitat de l’AdministraciĂł amb altres sectors consumidors de carburant.

Finalment, el PSM considera que la proposta que ha fet el Ministeri d’Agricultura al sector Ă©s del tot insuficient. Els nacionalistes demanen a  la Ministra Espinosa mĂ©s flexibilitat i noves propostes per poder avançar en les negociacions i desencallar la crisi que pateix la pagesia.

ť
       Pere Sampol, portaveu del PSM al Parlament de les Illes Balears, argumenta que “en els darrers anys, el preu del gas-oil utilitzat en el sector agrĂ­cola, anomenat Gas-oil B, ha sofert pujades extraordinĂ ries”. 

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: