"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 09/11/2005

L’Entesa ha presentat al Parlament iniciatives en defensa del petit i mitjà comerç

L'Entesa ha demanat a la Conselleria de Comerç per l'estat de les sancions a diversos establiments que han obert a Eivissa sense llicència autonòmica i, a la vegada, per totes les sol·licituds i denegacions des de 2003.

NULL

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) ha presentat una sèrie d’iniciatives al Parlament de le Illes Balears relatives a la Conselleria de Comerç i a la defensa del petit i mitjà comerç enfront l’establiment de grans empreses o de grans superfícies.

En concret, l’Entesa (ENE) ha presentat una bateria de preguntes sobre l’obertura de diversos establiments a l’avinguda de Bartomeu de Roselló, a la ciutat d’Eivissa sense comptar amb la llicència autonòmica de Comerç. La Llei Balear de Comerç, aprovada quan Pere Sampol (PSM) era el conseller d’Economia, fixa quins casos hauran de demanar-la; en el cas d’aquests establiments, el fet de pertànyer a grans empreses obliga els establiments mencionats a funcionar amb llicència. Com que el conseller balear, José Juan (PP), va anunciar sancions, els nacionalistes volen saber amb exactitud la quantia de les sancions, el seu estat administratiu i si la Conselleria de Comerç té previst ordenar la clausura d’aquests establiments per no gaudir de la llicència autonòmica. La formació nacionalista d’Eivissa no comprendrien que es titlli de greu que aquests establiments no comptin amb llicència i que el fet no passi de la imposició d’una sanció que, en moltes ocasions, aquestes corporacions ja tenen previst incloure entre les seues despeses de funcionament.

A més, ENE ha realitzat una sol·licitud d’informació sobre el nombre total de llicències autonòmiques atorgades, de peticions, d’expedients sancionadors oberts i les sancions proposades, tot això en l’àmbit de les illes d’Eivissa i Formentera i des de 2003.

Des de l’Entesa (ENE) es veu amb preocupació el constant intent d’obertura de grans empreses o de grans superfícies a Eivissa i es vol que segueixi havent-hi un marc protector del mitjà i petit comerç illenc i que aquest es modernitzi.

Els nacionalistes consideren que les illes compten amb una llei pròpia del comerç que té la virtud de defensar l’existència del petit i mitjà comerç enfront l’establiment de noves pràctiques comercials que el podrien danyar molt. Per aquest motiu, des de l’Entesa (ENE) s’està molt atent al compliment d’aquesta legislació i es vol que es faci complir. La idoneïtat de la llei balear ve avalada pel fet que el nou Executiu balear (PP) l’ha respectada pràcticament en la seua integritat, aspecte que lloa la gestió de Sampol i el fet d’estar consensuada amb tots els integrants del sector.

ť
       L'Entesa ha demanat a la Conselleria de Comerç per l'estat de les sancions a diversos establiments que han obert a Eivissa sense llicència autonòmica i, a la vegada, per totes les sol·licituds i denegacions des de 2003.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: