"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 09/11/2005

El PSM demana a Munar un Ple extraordinari per poder debatre les mocions sobre patrimoni i domini pĂşblic

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, considera inacceptable la retirada per part de Maria Antònia Munar del punt de l’ordre del dia corresponent a la defensa del domini públic,

NULL

El PSM ha demanat a Maria Antònia Munar que convoqui un ple extraordinari del Consell de Mallorca perquè es puguin debatre, entre d’altres, dues mocions presentades pels nacionalistes referents a la defensa del domini públic marítim-terrestre i als camins públics. Així mateix, els nacionalistes demanen a la resta de grups polítics que es sumin a la petició per assolir el nombre de consellers necessaris (una quarta part) per exigir la convocatòria d’un ple extraordinari.

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, considera inacceptable la retirada per part de Maria Antònia Munar del punt de l’ordre del dia corresponent a la defensa del domini públic, després d’haver estat incorporat sense cap advertiment per la Junta de Portaveus i, a més, suposa confirmar com a posició oficial del Consell l’acord contrari a la moció adoptat en la sessió plenària del mes d’octubre, tot i que, tots els partits, tret del PP, votaren a favor de la moció. El PSM creu que l’actitud d’UM fa sospitar que l’absència de Munar en el ple del mes d’octubre fos premeditada perquè el punt no s’aprovés. Els nacionalistes també troben incompatible la postura del PSOE amb l’informe de la Delegació de Govern sobre el cas de la costa dels Pins. El PSM considera que els ciutadans han de saber clarament què defensa cada grup polític.

Per altra banda, el portaveu del PSM afirma que “Maria Antònia Munar està demostrant cada dia que UM i el Consell de Mallorca estan al servei de les polítiques del Partit Popular” i posa com altres exemples del seu “entreguisme” els pactes “secrets” de Calvià que retornen el poder a Carlos Delgado o que UM voti amb el PP per rebutjar una moció que demanava que no s’ampliàs el port esportiu de s’Estanyol.

Pel que fa al debat sobre el domini públic, el conseller nacionalista també critica que el batle de Manacor, Antoni Pastor, impedís que una moció sobre camins públics no pogués ésser discutida al darrer ple de l’Ajuntament de Manacor. En aquest sentit, Alorda reclama una reacció democràtica de la resta de formacions polítiques i de la societat civil per impedir que PP i UM segrestin el debat a les institucions públiques.

Pel que fa a la sol·licitud d’un ple extraordinari, Alorda considera que l’espera d’un ple ordinari, amb les restriccions de l’actual Reglament (aprovat només per PP-UM), ajornaria excessivament el tractament de les dites mocions i, a més, tendria un elevat cost d’oportunitat respecte d’altres assumptes d’interès. El portaveu del PSM recorda que al darrer Ple quedaren sense tractar dues mocions d’urgència que podríem incorporar-se a l’ordre del dia del ple extraordinari: una sobre l’esbucament del pont del tren i una altra sobre violència de gènere. A més, els nacionalistes tenen en tramitació actualment vàries mocions que fa mesos i mesos que esperen ésser incloses a l’ordre del dia d’una comissió informativa: sobre Ronda nord inca, La ciutat també és per als infants i per una Moratòria camps de golf.

ť
       Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, considera inacceptable la retirada per part de Maria Antònia Munar del punt de l’ordre del dia corresponent a la defensa del domini pĂşblic,

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: