"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 09/11/2005

CIU, a petició del PSM, demana al Govern de l’Estat que financi la construcció del nou hospital de Son Dureta

El diputat autonòmic del PSM, Pere Sampol, i el portaveu nacionalista a l'Ajuntament de Palma, Pere Muñoz, assistiren com a oients a la Comissió de Sanitat i Consum del Congrés dels Diputats

NULL

www.diaridebalears.com

JOAN C. PALOS. Palma.
El PP i el PSOE no volen que l'Estat financi un nou hospital a Son Dureta i, d'aquesta manera, evitar la construcció d'un nou centre de referència a Son Espases. Ambdues formacions vetaren ahir a la Cambra Baixa una proposta de Convergència i Unió (CiU), presentada a petició del PSM i relativa a la construcció d'un hospital en els terrenys actuals del centre.

Madrid fou per un dia l'escenari d'un nou debat sobre la protecció de la Real. El diputat autonòmic del PSM, Pere Sampol, i el portaveu nacionalista a l'Ajuntament de Palma, Pere Muñoz, assistiren com a oients a la Comissió de Sanitat i Consum del Congrés dels Diputats, on es debatia la proposició no de llei de CiU relativa a la recuperació d'un vell projecte de l'Insalud abans de transferir les competències sanitàries a les comunitats autònomes.

Fonts del PSIB argumentaren el rebuig dels seus companys a la proposta dels nacionalistes en el fet que «el canvi d'ubicació», de Son Espases a un solar veí de Son Dureta, «no estava garantit». Per això, «és difícil que es donin doblers a una infraestructura que no se sap on es farà». Per acabar, els socialistes illencs consideren que s'ha de respectar l'exercici de la competència sanitària per part del Govern balear.

La proposta dels nacionalistes catalans sol·licitava a l'Executiu ZP que finançàs la construcció del nou hospital de Son Dureta en els terrenys actuals del centre, tal com estava previst en el projecte inicial de l'Insalud abans de transferir les competències sanitàries. D'aquesta manera, la iniciativa promoguda des de Mallorca pel PSM pretenia evitar la urbanització de Son Espases i, alhora, protegir l'entorn del monestir de la Real.

Precisament, dissabte passat, la plataforma Salvem la Real traslladà «simbòlicament» la Creu dels Monjos fins a la seu del Consell de Mallorca per exigir que la protecció del Bé d'Interès Cultural arribi als 500 metres.



      

El diputat autonòmic del PSM, Pere Sampol, i el portaveu nacionalista a l'Ajuntament de Palma, Pere Muñoz, assistiren com a oients a la Comissió de Sanitat i Consum del Congrés dels Diputats

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: