"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 23/04/2002

El PSM-Entesa Nacionalista demana al Ministeri de Medi Ambient un major control en l鈥檈xtracci贸 d鈥檃rena

<>El PSM-Entesa Nacionalista demana al Ministeri de Medi Ambient un major control pel que fa a l鈥檈xtracci贸 d鈥檃rena de la costa mallorquina, i concretament i en el cas que ens ocupa en aquest moment, de la costa de Banyalbufar.

El PSM-Entesa Nacionalista creu necessari que el Ministeri actu茂 nom茅s quan tingui al seu abast un estudi d鈥檌mpacte medi ambiental concret i correcte que avalu茂 amb certesa quines s贸n les conseq眉猫ncies per a la flora i la fauna del fons mar铆 de la zona, una actuaci贸 com aquesta.

Curiosament, l鈥檈xtracci贸 i deposici贸 que s鈥檋a fet d鈥檃rena de la Banyalbufar cap a la platja de Can Picafort, fou qualificada de 鈥減reocupant鈥 i 鈥減erjudicial鈥 pel que l鈥檃ny 1997 era el conseller d鈥橝gricultura, Comer莽 i Pesca, el popular Josep Joan Cardona, en una carta remesa a la seva hom貌nima del govern de l鈥檈stat.

En aquella missiva Josep Joan Cardona explic脿 a Loyola de Palacio, que 鈥渆xpongo de nuevo una serie de consideraciones que demuestran el perjuicio que esa iniciativa puede suponer al ecosistema marino y a los recursos pesqueros de estas islas鈥, en refer猫ncia a l鈥檈xtracci贸 d鈥檃rena de Banyalbufar, per a regenerar platges de la costa de Pe帽铆scola.

Si llavors (amb Jaume Matas de president del Govern de les Illes Balears), era tan perjudicial, el PSM es demana que 茅s el que ha canviat ara (amb Jaume Matas com a ministre de Medi Ambient), per a que aquesta acci贸 hagi deixat de causar aquests perjudicis. Aix铆 les coses el PSM-Entesa Nacionalista demana un estudi d鈥檌mpacte medi ambiental com toca que tranquil路litzi als ciutadans i demana al ministre de Medi Ambient que canvi茂 les formes a l鈥檋ora d鈥檈mprendre actuacions com aquesta.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: