"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 04/11/2005

El PSM vol que el Consell de Mallorca insti el Govern a què tipifiqui i defineixi el 'tot inclòs'

Els nacionalistes argumenten que la introducciĂł del tot inclòs dins l’oferta hotelera  comença a tenir efectes  sobre altres sectors turĂ­stics, especialment sobre l’oferta complementĂ ria.

NULL

Moció sobre el “tot inclòs”

La introducciĂł del tot inclòs dins l’oferta hotelera  comença a tenir efectes  sobre altres sectors turĂ­stics, especialment sobre l’oferta complementĂ ria (sobre tot la restauraciĂł); el tot inclòs a Mallorca ara per ara Ă©s una oferta turĂ­stica de baixa qualitat i que fins i tot  s’implanta a molts establiments que ja tenen problemes per obrir o eren obsolets. Les xifres d’establiments hotelers que ofereixen tot inclòs van incrementant any rera any, 70 hotels l’any 2003 a 181 l’any 2005 (això suposa unes 75.000 places hoteleres).

Aquest tipus de turisme no ajuda a la desestacionalització, atès que aquesta pràctica turística es concentra durant els mesos de juliol i agost; a més, genera una manca de mobilitat del turista ja que cerca donar tots els serveis al mateix hotel i aquest fet repercuteix negativament sobre molts altres sectors que directa o indirectament estan relacionats amb l’activitat turística.

Aquesta modalitat turística comporta que gairebé totes les despeses es paguin en origen i això produeix un desviament de la despesa turística en destí cap una despesa turística en origen

Laboralment ocasiona també problemes sobre els treballadors i pot crear una certa conflictivitat laboral. Del tot inclòs se’n deriva una davallada del nombre dels llocs de feina ja que per fer rendible l’estada a preus tan baixos es potencia l’autoservei i el personal que es manté ha de fer més feina amb la conseqüent minva en la qualitat del servei

El tot inclòs podria ser una oferta turĂ­stica mĂ©s i ajudar a la necessĂ ria diversificaciĂł de l’oferta turĂ­stica, però atès que suposa un turisme de baixa qualitat, d’acusada estacionalitat i que afecta negativament l’oferta complementĂ ria, no s’hauria d’estendre de manera incontrolada. No hi ha una relaciĂł  dels serveis que han d’estar compresos dins aquesta modalitat atès que no hi ha reglamentaciĂł ni un estĂ ndard comĂş en les prestacions que s’ofereixen al consumidor. A mĂ©s, aquesta modalitat es fa estenent a hotels sense infrastructura ni experiència.

La diversificació és probablement la única avantatge d’aquesta modalitat.

Aquest tipus de turisme significaria tornar enrera en el model turístic de les darreres dècades, ja que es basa en oferir els màxims serveis dins l’hotel i per tant redueix la mobilitat del turista, és a dir, tornar al sistema d’especialització única.

Per tot això, el grup de Consellers del  PSM-ENTESA NACIONALISTA al Consell de Mallorca  proposa al Ple que adopti els segĂĽents:

ACORDS

1.- Instar al Govern de les Illes Balears a tipificar i definir aquest tipus d’oferta amb uns estàndards determinats.

2.- Instar al Govern de les Illes Balears a establir la necessitat de demanar una llicència especial per oferir TI a un establiment hoteler.

3.- Instar al Govern de les Illes Balears a elaborar un reglament d’estàndards de qualitat (serveis, superfícies, aliments i begudes, etc...) per aplicar aquests tipus d’oferta, que estipuli un equilibri adequat entre els serveis, la qualitat i el preu.

4.- El Govern de les Illes Balears ha de fer ús de la seva capacitat competencial i limitar aquest tipus d’oferta una vegada arribi a un determinat percentatge de la planta hotelera.

ť
       Els nacionalistes argumenten que la introducciĂł del tot inclòs dins l’oferta hotelera  comença a tenir efectes  sobre altres sectors turĂ­stics, especialment sobre l’oferta complementĂ ria.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: