"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 27/10/2005

El PSM vol que el PSIB-PSOE reconegui obertament que Catalunya té dret a definir-se com a “nació”

El PSM exigeix al PSOE, i al PSIB-PSOE en particular, un respecte escrupolós per al poble de Catalunya, que deixin de posar obstacles al projecte d’Estatut de Catalunya i que no perdin el temps en jocs de paraules i eufemismes per tal de no reconèixer i afrontar el fet nacional diferencial de Catalunya.

NULL

El PSM vol que el PSIB-PSOE reconegui obertament que Catalunya té dret a definir-se com a “nació” en el seu Estatut d’Autonomia. En aquest sentit, els nacionalistes demanen als dirigents socialistes que siguin “valents” i que no es deixin condicionar per les amenaces apocalíptiques del PP.

Gabriel Vicens, secretari general del PSM, no entén per què el PSOE, i pel que sembla el mateix PSIB, neguen la possibilitat que Catalunya es defineixi com a nació, quan això és el que defensa legítima i democràticament el 90% del seu parlament. En aquest sentit, el secretari general dels nacionalistes demana al PSIB que expliqui per què li neguen a Catalunya aquest dret.

Vicens assegura que “Espanya no pot negar a Catalunya ni a cap altre poble el dret a definir-se naciĂł. I mĂ©s encara quan ells mateixos, com va dir el secretari d’organitzaciĂł del PSOE, JosĂ© Blanco, reconeixen que no hi ha raons jurĂ­diques o traves constitucionals per acceptar aquesta afirmaciĂł. Això sĂ­, diu Blanco que “no Ă©s convenient”.  

El PSM exigeix al PSOE, i al PSIB-PSOE en particular, un respecte escrupolós per al poble de Catalunya, que deixin de posar obstacles al projecte d’Estatut de Catalunya i que no perdin el temps en jocs de paraules i eufemismes per tal de no reconèixer i afrontar el fet nacional diferencial de Catalunya.

Segons Vicens “el terme “comunitat nacional” que tant agrada al PSOE i al PSIB i que tan desafortunadament han defensat el PSOE d’Euskadi per afeblir el Pla Ibarretxe, no és més que una forma d’evitar dir les coses pel seu nom. La sinonímia o els jocs de paraules no poden amagar que allò important és qui té el dret a elegir el propi futur d’un territori, la potestat d’exercir (si es vol) el dret a l’autodeterminació. Espanya no és ningú per negar el dret a Catalunya a definir-se una nació”.

Pel que fa a les Illes Balears, Gabriel Vicens demana al PSIB que no caigui amb les indefinicions o els eufemismes que proposa Madrid, que parli clar i sense embulls, que aposti per la realitat nacional plena de les Illes Balears, pel dret a decidir el seu propi futur coma a titulars del dret inalienable a l’autoderminació, que demani un finançament semblant al concert econòmic com fan els seus homòlegs de Catalunya i que aquest finançament estigui blindat dins l’Estatut.

ť
       El PSM exigeix al PSOE, i al PSIB-PSOE en particular, un respecte escrupolĂłs per al poble de Catalunya, que deixin de posar obstacles al projecte d’Estatut de Catalunya i que no perdin el temps en jocs de paraules i eufemismes per tal de no reconèixer i afrontar el fet nacional diferencial de Catalunya.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: