"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 16/10/2005

Costitx ret homenatge a Pere Vallespir, batle republicĂ  mort el 1936

El secretari de l'agrupació local del PSM, Jordi Fiol, obrí l'acte solemne, destacant que ahir era un dia històric per a Costitx.

NULL

L’Ajuntament de Costitx, a proposta del grup municipal del PSM, va retre homenatge a Pere Vallespir, el darrer batle republicà, assassinat l’any 1936 per defensar la democràcia. En un acte senzill davant la casa on va viure i d’on se’l en portaren el 17 d’agost del 1936, les autoritats i la filla de l’homenatjat, Bàrbara Vallespir, descobriren una placa commemorativa. En el ple que es va aprovar la moció dels nacionalistes també es va guardar un minut de silenci.

El secretari de l'agrupació local del PSM, Jordi Fiol, obrí l'acte solemne, destacant que ahir era un dia històric per a Costitx. Fiol explicà que “han hagut de passar 69 anys perquè el poble rehabiliti la figura d'aquest home, que no havia fet res per morir en les circumstàncies en les quals va morir”. Amb aquest acte, el PSM considera que es fa justícia i es recupera la memòria d’aquest home mort –afusellat- pel simple fet de ser batle i republicà.

A l’acte, a més de amics i familiars de Pere Vallespir, hi eren presents els regidors del PSM a l’Ajuntament de Costitx, Antoni Gomila i Maria Teresa Garcia, el secretari general del PSM, Gabriel Vicens, i els consellers del PSM, Antoni Alorda i Bàrbara Bujosa, entre d’altres.

ť
       El secretari de l'agrupaciĂł local del PSM, Jordi Fiol, obrĂ­ l'acte solemne, destacant que ahir era un dia històric per a Costitx.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: