"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 10/10/2005

El PSM considera indignant que Matas demani una moratòria per als estatuts per acontentar els sectors reaccionaris del PP

Gabriel Vicens, secretari general del PSM, qualifica d’”impresentable” i “molt irresponsable” el discurs pronunciat aquest matí per Matas al Fòrum Europa, organitzat per Nueva Economia Fórum.

NULL

El PSM considera indignant que Jaume Matas utilitzi la reforma de l’estatut de les Illes Balears i la seva condició de president per atacar l’estatut de Catalunya i acontentar els sectors més reaccionaris del PP espanyol. En aquest sentit, Gabriel Vicens, secretari general del PSM, qualifica d’”impresentable” i “molt irresponsable” el discurs pronunciat aquest matí per Matas al Fòrum Europa, organitzat per Nueva Economia Fórum.

Vicens explica que “Jaume Matas ha estat incapaç durant aquests més de dos anys de legislatura d’explicar i concretar quin estatut polític vol aconseguir per als ciutadans de les Illes Balears, essent l’Estatut balear dels més endarrerits de l’Estat espanyol pel que fa a competències, capacitat d’autogovern i reconeixement identitari. L’única cosa que ha repetit durant tot aquest temps és que demanaria el mateix que proposessin a Catalunya. El secretari general del PSM considera indignant que després d’aquesta indefinició i incapacitat per establir l’Estatut que pot corregir aquesta important mancança d’autogovern, el president Matas digui ara a Madrid que vol una moratòria en l’aprovació de la resta d’estatuts. Segons Vicens, “Matas demostra així, una vegada més, plegar-se dòcilment a les directrius del PP de Rajoy i Acebes i passar a un segon pla les necessitats i els interessos del ciutadans de les Illes Balears”.

Gabriel Vicens exigeix al president Matas la suficient altura política per no supeditar els interessos legítims i democràtics de la societat balear a les seves conveniències partidistes. El secretari general del PSM afirma que “és inadmissible que el president de les Illes Balears es dediqui a servir de “camarilla”, es presti a la desqualificació i a l’alarmisme que practica el sector més reaccionari i cavernícola del PP espanyol, en comptes d’exigir un estatut ambiciós per a les Illes Balears que acabi amb la gravíssima discriminació econòmica i doti les nostres illes del màxim autogovern.”.

D’altra banda, el PSM considera absolutament intolerable que el president de les Illes Balears faci afirmacions tan barroeres i injustificables com relacionar el nivell de solidaritat del poble català (a través del seu estatut) amb unes inventades negociacions amb ETA. Segons Vicens, “aquestes declaracions són malintencionades, irrespectuosos amb un estatut que ha aprovat el 90% dels representants del poble català i demostren un tarannà antidemocràtic inassumible. Els nacionalistes demanen al president Matas que retiri aquestes desafortunades declaracions i demani disculpes públiques.

ť
       Gabriel Vicens, secretari general del PSM, qualifica d’”impresentable” i “molt irresponsable” el discurs pronunciat aquest matĂ­ per Matas al Fòrum Europa, organitzat per Nueva Economia FĂłrum.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: