"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/04/2002

El PSM-Entesa Nacionalista insta el Govern espanyol a aprofitar la presidència europea per aprofundir en la defensa dels drets humans

El PSM-Entesa Nacionalista ha presentat una moció instant el Govern espanyol a promoure durant la Presidència de la Unió Europea les mesures necessàries per aconseguir una Unió Europea més decidida que mai a salvaguardar els drets humans, perquè la preocupació per la seguretat no posi en perill els avenços aconseguits a Europa en la protecció i promoció dels drets humans.

En aquest sentit, el PSM demana a la UE que garanteixi la protecció de tota persona europea i no europea contra la violència, la discriminació i el racisme, i que consideri prioritari el respecte als drets fonamentals en l'examen dels països candidats a l'ampliació.

El PSM també demana un acostament de la UE a la Mediterrània i insta els Quinze a fer de la protecció dels drets humans una condició essencial en l'imprescindible procés de pau d'Orient Mitjà. En aquest sentit, el PSM també demana a la UE que sigui més influent en la Comissió de Drets Humans de l'ONU i plantegi solucions efectives per a Israel i els Territoris Ocupats, així com per a Colòmbia, Indonèsia i Timor Oriental, Rússia, Xina, Aràbia Saudita i Zimbabwe.

La moció que presenta el PSM als ajuntaments també demanarà que la UE es comprometi amb Llatinoamèrica, presionant perquè es protegeixin els defensors de drets humans i es lluiti realment contra la impunitat i perquè Colòmbia compleixi les recomanacions de l'ONU. I també perquè la UE lideri iniciatives que menin les empreses europees a reconèixer i assumir els principis de responsabilitat social allà on operin.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: