"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 01/10/2005

El PSM denuncia que les obres en carreteres estan ocasionant greus atemptats contra el patrimoni

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, afirma que “PP i UM, en el seu embogit afany per omplir aquesta illa de grava, asfalt i ciment, no miren prim i no returen ni davant el patrimoni arquitectònic i la cultura de Mallorca”.

NULL

El PSM denuncia que les obres de carreteres i autopistes que estan duent a terme el Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca estan ocasionant greus i preocupants atemptats contra el patrimoni arquitectònic de Mallorca. Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, afirma que “PP i UM, en el seu embogit afany per omplir aquesta illa de grava, asfalt i ciment, no miren prim i no returen ni davant el patrimoni arquitectònic i la cultura de Mallorca”.

En la darrera Comissió Insular d’Urbanisme, el PSM va demanar l’obertura d’un expedient sancionador per les destrosses a la Font de la Vila ocasionades per les obres a la carretera de Valldemossa, així com la presentació d’un projecte de restauració. El Director insular va afirmar que existia expedient obert però no va dar clarícies del projecte de restauració.

El portaveu nacionalista explica que “el cas dels molins de Sant Jordi és un altre cas greu del menyspreu que demostren PP i UM pel patrimoni mallorquí. El PSM recorda que la Comissió Insular d’Urbanisme de Mallorca, en l’informe sobre el desdoblament de la carretera de Manacor, en el tram de Son Ferriol, havia protegit els molins afectats del Pla de Sant Jordi. Mesos després, la Conselleria d’Obres Públiques, que és la que executa les obres, va sol·licitar poder tomar dos d’aquests molins. Els informes tècnics novament foren desfavorables, recordant que eren molins catalogats en el PGOU de Palma, però el President de la Comissió, Bartomeu Vicens, no en va fer cas i va retirar el punt de l’ordre del dia. Fins que, a la darrera sessió de la Comissió, dia 22 de setembre, Vicens va dur, per urgència i sense passar per la Ponència Tècnica, la proposta d’autoritzar la demolició, la qual va ser aprovada per PP-UM.

En la mateixa sessió de dia 22, el PSM també va demanar explicacions i responsabilitats al Consell de Mallorca per haver destruït una creu al terme d’Algaida (a l’altura del Restaurant Ses Canyes) amb les obres a la carretera entre Palma i Manacor. Els nacionalistes recorden que la creu rompuda és un bé d’interès cultural i, en conseqüència, ni tan sols podia ser remoguda sense un permís específic de la Comissió Insular d’Urbanisme i Patrimoni. Alorda afirma que seguiran l’evolució dels expedients sancionadors, però que no pot solventar-se amb què el Consell es pagui una multa a si mateix.

El PSM posa de manifest que al mateix terme d’Algaida, les obres que té contractades el propi Consell, també esbucaren “per error” un antic hostal, inclòs en el catàleg municipal i ocasionaren mals a la Cova talaiòtica de Can Xorri, al municipi de Montuïri, un altre Bé d’Interès Cultural.  

Els nacionalistes recorden més casos d’imprevisió sobre les incidències patrimonials com va ser l’actuació negligent de Patrimoni respecte a l’autopista Inca-Sa Pobla que, després de proposar la protecció d’una sèrie d’edificis com la Teulera de Sa Rotera i de l’hostal de Can Tix, al terme municipal de Campanet, no va reaccionar davant la demolició del primer i va autoritzar explícitament l’enderrocament del segon desautoritzant el seu propi acord de preservació”.

 

 

 

 


       Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, afirma que “PP i UM, en el seu embogit afany per omplir aquesta illa de grava, asfalt i ciment, no miren prim i no returen ni davant el patrimoni arquitectònic i la cultura de Mallorca”.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: