"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 04/10/2005

El PSM demana respecte per a l’Estatut aprovat per una amplissima majoria del Parlament de Catalunya

Gabriel Vicens, secretari general del PSM, s’ha adreçat als seus homòlegs de Convergència Democràtica de Catalunya, Artur Mas, i d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, per felicitar-los per la important feina feta per les seves formacions i per haver demostrat la màxima dedicació i compromís per Catalunya.

NULL

El PSM ha demanat avui que es respecti la voluntat del poble català expressada legítima i democràticament pels seus representants al Parlament de Catalunya. En aquest sentit, els nacionalistes consideren impropi d’un estat democràtic les ingerències i declaracions per part d’alguns reprentants polítics, militars, tertulians exacerbats i, fins i tot, de membres de l’esglèsia catòlica.

Per altra banda, Gabriel Vicens, secretari general del PSM, s’ha adreçat als seus homòlegs de Convergència Democràtica de Catalunya, Artur Mas, i d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, per felicitar-los per la important feina feta per les seves formacions i per haver demostrat la màxima dedicació i compromís per Catalunya. El secretari general del PSM ha manifestat tot el seu suport moral i polític a aquest Estatut i a la important i decisiva tasca que han duit a terme els partits nacionalistes de Catalunya. Segons Vivens “es tracta, sens dubte, d’un pas endavant molt significatiu per a Catalunya”.

Els nacionalistes recorden que l’Estatut aprovat per Parlament de Catalunya conté propostes semblants a les que el PSM ha demanat i explicitat per a la reforma de l’estatut de les Illes Baleras: el màxim sostre competencial amb les garanties necessàries, un fiançament amb l’esperit del concert econòmic que acabi amb la greu discriminació de les nostres illes, el reconeixment de la condició nacional i dels drets de la llengua catalana, una carta de drets i deures que ofereixi més garanties a la ciutadania i les reformes necessàries per desenvolupar la màxima capacitat d’autogovern.

Gabriel Vicens confia que l’aprovació al Parlament de Catalunya d’aquest Estatut sigui un exemple de voluntat i compromís de país per al procés de reforma estatutària de les Illes Balears, “molt especialment per aquelles forces polítiques que, com el PP de Balears i el PSIB-PSOE, no demostren tenir l’ambició i el compromís suficients que es mereixen els nostres ciutadans i que es mereix el nostre país”.

El PSM vol creure que aquest estatut, aprovat amb un ampli consens a Catalunya, serà acceptat i respectat al Congrés dels Diputats. Els nacionalistes esperen que les Corts espanyoles estiguin a l’altura d’un Estat que no pot negar per més temps la seva pluralitat nacional i la seva diversitat cultural i lingüística. Vicens també confia que el president del Govern espanyol complirà la seva paraula de respectar el text consensuat que surti del Parlament de Catalunya.

ť
       Gabriel Vicens, secretari general del PSM, s’ha adreçat als seus homòlegs de Convergència DemocrĂ tica de Catalunya, Artur Mas, i d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan PuigcercĂłs, per felicitar-los per la important feina feta per les seves formacions i per haver demostrat la mĂ xima dedicaciĂł i compromĂ­s per Catalunya.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: