"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 28/09/2005

ENE demana la retirada de cotxes abandonats a Santa EulĂ ria

L’Entesa insta l’Ajuntament a usar el català en tots els seus anuncis

NULL

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) insta l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu a la retirada dels cotxes abandonats al poble de Santa Eulària. A través d’una moció, Joan Carles Clapés, regidor nacionalista, denuncia l’abandonament de vehicles a la via pública o el seu aparcament lluïnt rètols anunciant la seua venda. Aquesta activitat és habitual entorn l’estació d’autobusos (sic). Els nacionalistes denuncien la il·legalitat de la venda de vehicles amb aquest sistema, la mala imatge que es dóna i el fet que aquesta pràctica manllevi espai d’aparcament per als residents i visitants.

En la moció, Clapés demana que es prohibeixi l’abandonament de vehicles i la venda directa, que s’adaptin les ordenances municipals a aquest fet i que es retirin i sancionin els vehicles mencionats. L’Entesa (ENE) recorda que la patronal de la venda de cotxes ha vengut denunciant aquestes pràctiques i ha demanat la resposta positiva dels ajuntaments. Segons pareix, només el d’Eivissa hi ha respost amb actuacions. Els nacionalistes entenen que Santa Eulària també es mereix ser pressionada per la patronal i per la iniciativa en forma de moció que ha presentat Clapés.

En una altra moció, ENE denuncia que l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu (PP) no publica segons quins anuncis en llengua catalana. En són un bon exemple els relacionats amb els períodes de recaptació de tributs. A l’Entesa (ENE) no li sap gens de mal reconèixer que Santa Eulària està fent darrerament esforços elogiables quan a l’ús institucional del català, però creu que no és suficient i que pareix que la llengua d’Eivissa no sigui bona per a anunciar "coses importants" com els econòmics. Almenys això és el que dedueixen els nacionalistes d’aquesta discriminació en l’ús lingüístic.

Clapés recorda al PP que té l’obligació d’emprar el català en les seues comunicacions escrites i orals, segons la Llei de Normalització Lingüística de les Illes Balears i que, per tant, la pràctica denunciada és il·legal. També és un menyspreu al poble d’Eivissa i a la seua llengua i, segons Clapés, és inaudit que en ple segle XXI encara trobem actituds tan provincianes a Eivissa.

La moció presentada per l’Entesa (ENE) insta l’Ajuntament a que totes les seues comunicacions escrites i orals, així com les publicacions que pugui editar o fer, es facin a partir de la data en llengua catalana. Els nacionalistes esperen comptar amb el suport dels grups popular i progressista en aquest assumpte, així com en les altres dues mocions presentades (la tercera és la relacionada amb l’activitat industrial en sòl rústic, a Jesús).

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: