"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 22/09/2005

El PSM exigeix al Ministeri d鈥楨ducaci贸 i Cultura el manteniment de la llicenciatura de Filologia Catalana

El PSM exigeix al Ministeri d鈥橢ducaci贸 i Cultura que manifesti p煤blicament que mantendr脿 la llicenciatura universit脿ria de Filologia Catalana.

NULL

El PSM exigeix al Ministeri d鈥橢ducaci贸 i Cultura que manifesti p煤blicament que mantendr脿 la llicenciatura universit脿ria de Filologia Catalana. Els nacionalistes volen que la ministra Calvo desautoritzi el dict脿men de la subcomissi贸 d鈥橦umanitats del Consell de Cooperaci贸 Universit脿ria que en la revisi贸 de les llicenciatures universit脿ries per adaptar-les a l鈥檈spai europeu d鈥檈nsenyament superior ha decidit que la llicenciatura de filologia catalana passi a ser una especialitat dins una nova carrera de llengues modernes.

Joana Llu茂sa Mascar贸 afirma que 鈥渓a proposta de la comissi贸 del Ministeri d鈥橢ducaci贸 atempta contra la pluralitat cultural i ling眉铆stica de l鈥橢stat espanyol. Mantenir la llicenciatura de filologia hisp脿nica i no permetre-ho per a la llengua catalana ni cap altra de les llengues oficials de l鈥橢stat respon nom茅s a un plantejament pol铆tic centralista i discriminatori. Des del PSM ens oposarem frontalment a aquesta nova discriminaci贸 i agressi贸 contra la llengua i la cultura pr貌pia de les Illes Balears鈥.

La diputada del PSM recorda que les 20 universitats integrades a la xarxa d鈥檜niversitats Institut Joan Llu铆s Vives i els degans de les universitats espanyoles tamb茅 han demanat la retirada d鈥檃questa proposta i que, per la seva banda, el Parlament de les Illes Balears va aprovar per unanimitat una proposici贸 no de llei presentada pel PSM en la qual es demanava el manteniment de la titulaci贸 espec铆fica i diferenciada de la filologia catalana i de les altres lleng眉es oficials. A m茅s, Mascar贸 posa de manifest que altres entitats i institucions han demanat tamb茅 la retirada de la proposta.

Finalment, els nacionalistes es congratulen pel manteniment de la llicenciatura d鈥橦ist貌ria de l鈥橝rt i demanen tamb茅 el manteniment de la titulaci贸 d鈥橦umanitats.

       El PSM exigeix al Ministeri d鈥橢ducaci贸 i Cultura que manifesti p煤blicament que mantendr脿 la llicenciatura universit脿ria de Filologia Catalana.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: