"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/09/2005

El PSM demana la compareixença dels Consellers Executius del Consell de Mallorca

El PSM vol que els Consellers Executius del Consell de Mallorca compareguin, en sessions individuals, davant la Comissió informativa General a fi de presentar les línies bàsiques de la seva política i, en concret, els projectes i principals fites per l’exercici 2006.

NULL

El PSM vol que els Consellers Executius del Consell de Mallorca compareguin, en sessions individuals, davant la Comissió informativa General a fi de presentar les línies bàsiques de la seva política i, en concret, els projectes i principals fites per l’exercici 2006. Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, ha fet aquesta demanda “perquè tots els grups polítics puguin conèixer amb més detall, i tenir ocasió de debatre, les propostes dels distints membres del Govern en cada una de les àrees de la seva responsabilitat”.

Els nacionalistes recorden que aquesta és la tercera vegada que fan aquesta mateixa petició i, tot i que des de principi de legislatura l’equip de govern va apuntar que s’atendria, finalment les compareixences no s’han arribat a produir.

Alorda considera que el mecanisme de compareixença successiva en una sola sessió maratoniana de presentació dels pressupostos resulta insuficient per aprofundir en les distintes polítiques i fer-hi propostes constructives que puguin ser ateses. El portaveu nacionalista opina que el creixement del Consell exigeix augmentar les fórmules de control en l’exercici del poder i de proposta i debat amb tots els grups.

El grup de consellers del PSM suggereix que es prengui com a model el Parlament on les compareixences dels Consellers són habituals, i, en concret, quan són nomenats o per a la presentació dels seus pressupostos. Apart d’això, els nacionalistes recorden que el Parlament celebra un plenari i vàries comissions cada setmana.

Antoni Alorda també recorda que “des del PSM proposarem que el reglament del Consell fes una regulació específica de la tramitació dels pressupostos a fi de garantir la compareixença prèvia dels consellers i la celebració d’un ple especial”. “Així mateix”, afegeix el conseller nacionalista, “el grup de consellers del PSM demanava que en la tramitació pressupostària se tenguessin presents les associacions en defensa dels interessos generals o sectorials, en la línia d’uns pressupostos participatius i debatuts àmpliament, en comptes de plantejar la seva aprovació com un simple i enutjós tràmit”.

Malgrat totes aquestes propostes foren rebutjades i, per tant, no figuren en l’actual Reglament, el PSM demana que en la tramitació dels pressupostos de 2006 es facin gestos en aquesta línia.

 

 


       El PSM vol que els Consellers Executius del Consell de Mallorca compareguin, en sessions individuals, davant la Comissió informativa General a fi de presentar les línies bàsiques de la seva política i, en concret, els projectes i principals fites per l’exercici 2006.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: