"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 20/09/2005

ENE insta Sant Josep a intervenir ja a sa Caixota, assumir responsabilitats i alerta de nous perills

ENE insta l’Ajuntament de Sant Josep a intervenir-hi de forma immediata i a planificar una actuació integral que prevegui nous riscos i que signifiqui una sortida per a la gravíssima situació que ha permès i promogut.

NULL

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) lamenta que els moviments de terra del passat cap de setmana a causa de les abundants pluges hagin suposat l’enfonsament d’un edifici, desprendiments en d’altres, el desallotjament dels vesins afectats i el desplaçament d’una carretera a sa Caixota (es Cubells). Però, a la vegada, vol alertar de nous perills si hi precipita més aigua (cosa normal en la climatologia d’Eivissa), la qual cosa podria significar més remolls de terres en aquests terrenys argilosos i de forts pendents.

ENE insta l’Ajuntament de Sant Josep a intervenir-hi de forma immediata i a planificar una actuació integral que prevegui nous riscos i que signifiqui una sortida per a la gravíssima situació que ha permès i promogut. A la vegada, reclama als responsables municipals que no intentin amagar la seua responsabilitat en traslladar la culpa de la situació als arquitectes dels edificis en perill. La responsabilitat és del batle, del regidor d’urbanisme i del tècnic municipal que han donat el vist-i-plau als projectes presentats.

El PP és el màxim responsable del què està passant en insistir en classificar uns terrenys com a urbans quan la Llei del Sòl hi preveu, pels riscos naturals que hi ha, que han de ser rústics. La caparrudesa del PP també es traslladà al Consell, el qual ha aprovat un PTI que santifica allò que dui Sant Josep. Per tant, des d’ENE es reclama al PP que planifiqui adequadament el territori i que deixi d’actuar amb menyspreu de la realitat física dels terrenys i del sentit comú. A la vegada, l’Entesa demana al PP que reconegui que l’Avanç del PTI (2003) tenia raó en aquest assumpte i que modifiqui el PTI del 2005 per passar els terrenys a rústics.

Els nacionalistes creuen que és un assumpte que feia temps que es veia a venir i recorden que es venia denunciant el perill de l’estabilitat de sa Caixota: els vesins havien avisat d’esquerdes als edificis, el GEN havia alertat dels perills el mes de març passat (després de les darreres pluges a Eivissa), un informe geològic ja advertia de perills de remolls i d’enfonsaments. Què ha fet l’Ajuntament de Sant Josep mentrestant? Per què no ha escoltat el què se li deia?

L’Entesa (ENE) tem que poguin passar incidents similars a la part de ponent des Cubells, atesa la predominància d’argila a la zona i l’emplaçament molt arriscat d’habitatges.

ť
       ENE insta l’Ajuntament de Sant Josep a intervenir-hi de forma immediata i a planificar una actuaciĂł integral que prevegui nous riscos i que signifiqui una sortida per a la gravĂ­ssima situaciĂł que ha permès i promogut.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: