"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 12/09/2005

El PSM considera irresponsable plantejar l’ampliació de la incineradora mentre s’incompleix el Pla de Residus

El PSM considera una irresponsabilitat per part del Consell de Mallorca plantejar l’ampliació de la incineradora mentre s’està incomplint allò que estableix el vigent Pla Director Sectorial de Gestió de Residus pel fa a la recollida selectiva, el reciclatge i el compostatge.

NULL

El PSM considera una irresponsabilitat per part del Consell de Mallorca plantejar l’ampliació de la incineradora mentre s’està incomplint allò que estableix el vigent Pla Director Sectorial de Gestió de Residus pel fa a la recollida selectiva, el reciclatge i el compostatge. Els nacionalistes consideren que primer s’haurien d’augmentar els esforços per assolir les fites de reciclatge marcades pel Pla Director i establir objectius i actuacions de reducció i reutilització de residus.

El PSM recorda que el Pla de Residus vigent preveu arribar a la recollida selectiva del 38% dels residus mentre que l'any 2004 el reciclatge no va arribar ni a la meitat (ni al 15%). A parer dels nacionalistes, molts de pobles estan queixosos de les mancances en la recollida que tenen delegada en el Consell perquè no recull amb prou freqüència ni publicita com actuar en cas d’emergències quan els iglús vessen.

Pel que fa a la recollida de matèria orgànica, el PSM ho considera un fracàs estrepitós de l’equip de Munar, mentre el Pla de Residus contemplava la recollida del 56% del que es generava, la recollida actual és pràcticament nul·la, tot i les importants inversions realitzades, que s’estan tudant per la incapacitat del Consell.

En aquest sentit, els nacionalistes posen de manifest que des del Consell de Mallorca “s’està gastant molt de doblers en inversions i propaganda però s’avança de manera insuficient en recollida selectiva efectiva”. Mentrestant, “PP-UM aposten per la solució fàcil, cara però fàcil, de duplicar la incineradora; a la pràctica, tirin la tovallola respecte dels objectius més ambiciosos de l’actual Pla”

A més, els nacionalistes critiquen la forma en què PP-UM anuncia als medis de comunicació que canviarà el pla de residus sense ni tan sols tractar-ho amb els grups polítics (tret, pel que sembla del PSOE). Alorda, portaveu del PSM en el Consell ho considera “una falta de respecte a les formes democràtiques” i recorda, com a contraexemple, que en el primer govern nacionalista i progressista del Consell va fer molta feina en el si d’una comissió de treball, plural i amb una important participació tècnica, a fi de fer una feina rigorosa i de consens.


       El PSM considera una irresponsabilitat per part del Consell de Mallorca plantejar l’ampliació de la incineradora mentre s’està incomplint allò que estableix el vigent Pla Director Sectorial de Gestió de Residus pel fa a la recollida selectiva, el reciclatge i el compostatge.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: