"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 12/09/2005

El PSM considera irresponsable plantejar l鈥檃mpliaci贸 de la incineradora mentre s鈥檌ncompleix el Pla de Residus

El PSM considera una irresponsabilitat per part del Consell de Mallorca plantejar l鈥檃mpliaci贸 de la incineradora mentre s鈥檈st脿 incomplint all貌 que estableix el vigent Pla Director Sectorial de Gesti贸 de Residus pel fa a la recollida selectiva, el reciclatge i el compostatge.

NULL

El PSM considera una irresponsabilitat per part del Consell de Mallorca plantejar l鈥檃mpliaci贸 de la incineradora mentre s鈥檈st脿 incomplint all貌 que estableix el vigent Pla Director Sectorial de Gesti贸 de Residus pel fa a la recollida selectiva, el reciclatge i el compostatge. Els nacionalistes consideren que primer s鈥檋aurien d鈥檃ugmentar els esfor莽os per assolir les fites de reciclatge marcades pel Pla Director i establir objectius i actuacions de reducci贸 i reutilitzaci贸 de residus.

El PSM recorda que el Pla de Residus vigent preveu arribar a la recollida selectiva del 38% dels residus mentre que l'any 2004 el reciclatge no va arribar ni a la meitat (ni al 15%). A parer dels nacionalistes, molts de pobles estan queixosos de les mancances en la recollida que tenen delegada en el Consell perqu猫 no recull amb prou freq眉猫ncia ni publicita com actuar en cas d鈥檈merg猫ncies quan els igl煤s vessen.

Pel que fa a la recollida de mat猫ria org脿nica, el PSM ho considera un frac脿s estrepit贸s de l鈥檈quip de Munar, mentre el Pla de Residus contemplava la recollida del 56% del que es generava, la recollida actual 茅s pr脿cticament nul路la, tot i les importants inversions realitzades, que s鈥檈stan tudant per la incapacitat del Consell.

En aquest sentit, els nacionalistes posen de manifest que des del Consell de Mallorca 鈥渟鈥檈st脿 gastant molt de doblers en inversions i propaganda per貌 s鈥檃van莽a de manera insuficient en recollida selectiva efectiva鈥. Mentrestant, 鈥淧P-UM aposten per la soluci贸 f脿cil, cara per貌 f脿cil, de duplicar la incineradora; a la pr脿ctica, tirin la tovallola respecte dels objectius m茅s ambiciosos de l鈥檃ctual Pla鈥

A m茅s, els nacionalistes critiquen la forma en qu猫 PP-UM anuncia als medis de comunicaci贸 que canviar脿 el pla de residus sense ni tan sols tractar-ho amb els grups pol铆tics (tret, pel que sembla del PSOE). Alorda, portaveu del PSM en el Consell ho considera 鈥渦na falta de respecte a les formes democr脿tiques鈥 i recorda, com a contraexemple, que en el primer govern nacionalista i progressista del Consell va fer molta feina en el si d鈥檜na comissi贸 de treball, plural i amb una important participaci贸 t猫cnica, a fi de fer una feina rigorosa i de consens.

       El PSM considera una irresponsabilitat per part del Consell de Mallorca plantejar l鈥檃mpliaci贸 de la incineradora mentre s鈥檈st脿 incomplint all貌 que estableix el vigent Pla Director Sectorial de Gesti贸 de Residus pel fa a la recollida selectiva, el reciclatge i el compostatge.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: